Ако пишете текстове, есеје, песме, богословске радове и ако су Ваши радови оргинални, пошаљите нам на urednik@pouke.org , а ми ћемо их објавити на насловној страници портала.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Џихад у срцу Европе

Датум: 26/04/2012 12:10Када би се они питали, у Немачкој би било каменовања и бичевања. Сматрају да живе у свету непријатеља и неверника које треба преобратити у муслимане. Европу замишљају као калифат уређен шеријатским законом. 

Они су салафисти, поборници радикалне форме ислама. У пешачким зонама немачких градова ових дана деле милионе бесплатних примерака Курана. Највећу европску државу сопствени закони и норме принудили су да трпи људе који позивају на свети рат - против ње. Један од њих је Мухамед Махмуд, у круговима екстремиста познат као Абу Осама ал Гариб, салафиста из околине Франкфурта, син Египћана, рођен у Аустрији. Себе сматра за вођу, божјег изасланика за дијаспору. Жели да промени Немачку - из темеља.
 
 - Салафизам се не уклапа у слободно друштво - преноси магазин ”Шпигл” изјаву немачког министра унутрашњих послова Ханса - Петера Фридриха. Али ни он, нити било ко из државног естаблишмента, нема идеју како да изађе на крај с младим људима дугих брада а с немачким пасошима.
 
Немачке безбедносне службе узнемирене су због одлучности и агресивности с којом Махмуд и следбеници раде на преобраћању младих Немаца у ислам, пише ”Шпигл”. Полиција и Савезна служба за заштиту уставног поретка верују да је овај човек један од најопаснијих исламиста у земљи. Салафистима су протеклих година пришли многи млади. Њихово учење нарочито је примамљиво деци и унуцима имиграната.
 
Махмуд каже да је интересовање за џихад почело рано, док је гледао снимке борби у Босни и Чеченији, унакажене лешеве, силоване жене и обезглављене мушкарце. Већ тада је био на страни муџахедина. Са 17 година отишао је у Ирак, у камп за обуку терориста. Сада се дружи са бившим репером Каспертом, који за Осаму бин Ладена пева: ”Твоја крв тече нашим венама”. Албанац Арид Ука, који је убио двојицу америчких маринаца на франкфуртском аеродрому 2009. Године, био је његов пријатељ на ”Фејсбуку”. 
 
Вива ла муерте
 
Мухамед Махмуд поручује да се не плаши депортације, у ствари, да нема страха ни од чега - то је, каже, оно што га разликује од његових непријатеља.
 
 - Они воле живот. Ми волимо смрт - каже он. 


Извор : Vesti online

 

Коментари

Нема коментара
Будите први који ће оставити коментар
Посетите форум
  • Скорашње објаве
  • Највише коментарисано
01/09/2012 11:09 -
Од давнина у руском монаштву реч старци употребљава се за означавање р...
30/08/2012 00:26 -
У Санкт Петербургу је током ноћи између 28. и 29. августа извршена прова...
27/08/2012 14:40 -
Пресвета Дјева Марија, Богородица, посредница нашег спасења, поживела је још ...
Погледај све
06/10/2009 22:16 -
Подстакнута празником  светих просветитеља Словена, Кирила и Методија,одлучила сам да овај текс...
05/05/2010 12:51 -
Била једном једна девојка која је саму себе мрзела због тога што је слепа. Она је мрзела сваког, оси...
Погледај све

Логовање

Видео галерија

Црква и савременост- протојереј ставрофор Гојко Перовић

Погледај све