Одговор March 18 2012 - 01:27
Одговор April 06 2012 - 21:43
Одговор April 06 2012 - 22:02
Одговор April 06 2012 - 22:08
Одговор April 06 2012 - 22:40
„Неће Бог да помогне дембелима, ленштинама, и хвала Му“. Јер би онда било некорисно такве нас помагати. Треба помагати онима који хоће себи да помогну, и Бог то хоће. Јер неће Бог, као тиранин овог света, да се намеће. Бог није пропагандиста, Он не врши пропаганду, нити се намеће. Он је као тихи лахор, као овај пролећни ветар развигорац, и као сунчеви зраци, и као влага благе кише што отвара латице света, и као влага благе кише што отвара латице цвета, тако Бог хоће да отвори наше срце љубављу Својом. Хвала Му што није насилник, Који не верује у силу, и не делује као силан, иако је Свесилан и Свемоћан.
Епископ Атанасије (Јевтић)
Епископ Атанасије (Јевтић)
Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!
Starac Porfirije Kavsokalivit
Starac Porfirije Kavsokalivit
Одговор April 06 2012 - 22:52
"И ево сад једне поуке којој ћеш се смејати: да је љубав од свега најважнија! Прозрети свет, протумачити га и презрети - то је ствар великих мислилаца. Али мени је једино стало до тога да волим свет, да га не презирем, да не мрзим ни свет, ни себе, да на њ, на себе и на сва бића могу да гледам са љубављу и са дивљењем и са страхопостовањем." Х.Хезе " Сидарта "
" Нема те мржње,које нисам сит,ни љубави,које нисам гладан."
Одговор April 06 2012 - 22:55
Требало би убијати прошлост са сваким даном што се гаси.Избрисати је,да не боли.Лакше би се подносио дан што траје,не би се мјерио оним што више не постоји.Овако се мјешају утваре и живот,па нема ни чистог сјећања,ни чистог живота.
Меша Селимовић " Дервиш и смрт"
Меша Селимовић " Дервиш и смрт"
" Нема те мржње,које нисам сит,ни љубави,које нисам гладан."
Одговор April 17 2012 - 20:14

Све је од Ње, Пресвете Богомајке; све што је Господ Христос учинио у овоме свету, од Ње је. Она Му је дала ту човешку природу, Она му је дала душу нашу, дала му срце наше, дала му тело наше, да би све то Он спасао, да би све то испунио Богом, да би све то очистио, осветио, обожио и тако човека, биће људско рођено испунио највећом радошћу, бесмртном радошћу, сверадошћу. А то, то је подвиг и дело Пресвете Богомајке.
Све је у Господу Христу од Ње, сав Спас, сав Богочовек, сво Еванђеље Његово, сва Црква Његова,сви Светитељи, сви хришћани, сви праведници, ви и ми, данашњи хришћани. Све је то од Ње, од Пресвете Богомајке. И још, од Ње смо и ми хришћани Срби, прави и истински Срби.
Текст преузет из књиге: Преподобни Јустин Ћелијски,ПРАЗНИЧНЕ БЕСЕДЕ, Београд,1998.
Извор: Епархија бачка
.
Одговор April 23 2012 - 17:36
Noćas želim da ukradem malo sjaja iz tvog oka,
tek toliko da oteram tamu kada budem odlazila.
Spakovaću i tvoje dodire u bušne džepove na koži
da greju moju krv kad me vetrovi budu šibali.
Uzeću ti sve. Sve što mogu da ponesem.
Samo da prevarim jutra da si tu.
Da prevarim sebe…I ovaj sumnjičavi svet,
da ćemo zauvek mi biti mi…
Autorka: Sonja Josipović
Одговор May 11 2012 - 19:13
Одговор May 18 2012 - 21:44
Сличне Теме
|
Песма данаЗапочето од Guest_Светлана_*, May 25 2009 |
|
|
|
![]()
|
Црквомрзитељи смо и тиме се дичимо - Увреде су критичка мисаоЗапочето од Ромејац, May 14 2012 |
|
|
|
|
Четрдесет дана под ОстрогомЗапочето од Ιουστινιανoς, Sep 05 2010 |
|
|
|
|
Кључа у Црној Гори: Лукшићу дали 10 дана да поднесе оставку!Започето од Михајло, May 05 2012 |
|
|
|
|
Шта је Побусани понедељак? (понедељак недељу дана иза Васкрса)Започето од Иван Цветковић, Apr 21 2012 |
|
|
1 Корисник (а) чита ову тему
0 чланова, 1 посетилаца, 0 скривених корисника

Пријавите се »
Региструј се

Назад на врх