Пређи на везу

facebook rss twitter youtube stickam

Недостојна молитва?

• Please log in to reply
19 одговор(а) на ову тему

ego

ego

Дуго је са нама

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1041 Поруке

Цитат

имам једно питање, а можда буде двоструки одговор:
како ви Бога посматрате - као неки кип 20 метарски који пуца бичем кад погрешите или као својег родитеља, трећег по реду?

...као родитеља првог по реду.  ne_shvata
„Ко прими на себе грехе света, постаће истински његов цар.” Лао Це, пет векова пре Христа

Лазар

Лазар

Дуго је са нама

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1278 Поруке
  • Локација :Бања Лука

Цитат

како ви Бога посматрате - као неки кип 20 метарски који пуца бичем кад погрешите или као својег родитеља, трећег по реду?
и шта каже тај кип од 20 метара у вашим мислима, а шта каже трећи родитељ?
Ни као једног ни као другог. Више као родитеља али опет родитељи су грешни, поткупљиви...Више као некога ко расплаже најјачом силу у свемиру и која је ту да нам помогне па чак и када ми то не тражимо...
Радујте се

Милан Меденица :)

ко је напустио Бога, тај се строжије држи вере у морал.

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 25791 Поруке
  • Локација :Београд
па причајте онда са Њим као са родитељем.

дакле, не постоји недостојна молитва, ни недостојни молитвеник - јер ком нормалном родитељу нечија молитва није значајна и достојна?
ne_shvata па зар нас Бог не зове браћом и сестрама, синовима и ћеркама, зар нас не држи као мало воде на длану?

veselo siroce

veselo siroce

Тек дошaо/ла

• Члан
  • Pip____
  • 6 Поруке

Цитат

Bolje se i nedostojno moliti, nego se nikako ne moliti iz straha da će molitva uvijek biti nedostojna - zar ne?
navescu samo jedan citat

`...više od toga plašim se hemijskog procesa koji bi nastao u mojoj duši kad bih se pritvorno klanjao simbolu za kojim stoji dvadeset vekova autoriteta i poštovanja.`

pianissimo

pianissimo

Интересује се

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 209 Поруке

Погледај порукуМилан Меденица ':)', за September 12 2010 - 22:56, каже:

и шта каже тај кип од 20 метара у вашим мислима, а шта каже трећи родитељ?
Boga posmatram kao Izvor ljubavi,kao prvog Roditelja koji mi daje zivotnu energiju,mi smo Njegova stvorenja,Gospod zna nasu slabu prirodu i verujem da nam prasta sagresenja bas zato sto neizmerno za nas razum voli ljude,nase nedostojne molitve...pa zar se mi umemo moliti dostojno? Naisla sam na divan tekst u kom pise da se sa nama Duh Sveti moli za nas Bogu i da ce nas On nauciti pravoj molitvi. Bitan je trud,da ga ulozimo sa snagom koju imamo i koliko mozemo.

• Члан
  • 25791 Поруке
сестро драга, ДОСТОЈНА СВЕТОГ ПРИЧЕШЋА СИ ПОСТАЛА КАД СИ КРШТЕНА па према томе и сваког другог дара и односа са Богом :)
само се ти моли искрено, својим речима и не брини да ли ће та музика твог срца и уста "парати" уши нашем вољеном Оцу :)

Драган Алексић - Алекса

Драган Алексић - Алекса

Интересује се

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 197 Поруке
  • Локација :Бања Лука
Када се молиш без радости молитва твоја не стиже до Бога. Тугаљивост твоја, брига твоја, туга твоја постаје један чврст насип, један врт неприступачан за свјетлост и глас и ништа се не успиње горе ка Богу.....Без радости све што затражиш је самољубиво. Ситничавост, нешто што те одваја од Бога.....Духовни живот је, дакле, спрега двају елемената:одрицања, дакле предавања себе Христу, ирадости, која проистиче из повјерења у Бога, из спознаје и осјећања да се Христос за мене разапео, да ми је Христоа припремио станове вјечне, да ми је Христос уготовио красоте на небу. И као што смо рекли радост извире из сигурности у Бога, дакле из доживљавања јединства са Богом и другим људима.

ИЗ КЊИЖИЦЕ "РАДОСТ, ПРОПАСТ ТУГЕ"
АРХИМАНДРИТ ЕМИЛИЈАН МЕТЕОРИТСКИ И СВЕТОГОРСКИ
...Но, хтјео је или не хтјео, спаси ме, Христе Спасе мој; похитај брзо, брзо, погибох, јер си ти Бог мој од утробе матере моје. Господе, удостој ме да те сада заволим као што некад завољех сами грјех, и да опет служим Теби без љености усрдно, као што раније служих лажљивом сатани...

• Члан
  • 25791 Поруке
ајде појасни ово поуку?

Сличне Теме

0 Корисник (а) чита ову тему

0 чланова, 0 посетилаца, 0 скривених корисника

Добро нам дошли!Позивамо Вас да нам се придружите једноставном и брзом регистрацијом и користите све предности регистрованог члана----->Кликни Овде!

наше награде

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација.Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије.За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.

© ☦ 2012 Сва права задржана.