У Охридском прологу за 15. јануар, под расуђивањем, св. Владика Николај пише:
''А ако ти (мисли се на Бога) не чини одмах по молитви, то је или зато што му се недостојно молиш
или...''
Шта је то недостојно се молити?
Одговор August 12 2010 - 23:23
Одговор August 12 2010 - 23:46
Када се молимо Богу без вере да ће наше молбе бити услишене. Када се молимо Богу а нисмо опростили другима. Када се уствари не молимо него износимо своје захтеве, тражимо своја права...
Хвала брате Алекса за ову тему, подсетио си ме да дуго планирам да прочитам ову лепу књигу:
Митрополит Антоније (Блум)
НАУЧИМО СЕ МОЛИТВИ
http://www.svetosavl...tva/molitva.htm
Ту ћеш сигурно наћи правилнији одговор од овог мог.
Хвала брате Алекса за ову тему, подсетио си ме да дуго планирам да прочитам ову лепу књигу:
Митрополит Антоније (Блум)
НАУЧИМО СЕ МОЛИТВИ
http://www.svetosavl...tva/molitva.htm
Ту ћеш сигурно наћи правилнији одговор од овог мог.
Одговор August 13 2010 - 01:10
Одговор August 13 2010 - 02:26
а и срамота блебетати Господу у лице ...
па ни једни другима не блебећемо реда ради, што би се онда тако понашали према Њему?
па ни једни другима не блебећемо реда ради, што би се онда тако понашали према Њему?
клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски
клик Кољивари и пракса честог причешћивања
Одговор August 13 2010 - 09:34
Одговор August 13 2010 - 09:56
Цитат
Цитат
Шта је то недостојно се молити?
Izgovaranje reci molitve a pomisli pritom lutatuju daleko od onoga na sta rec molitve upucuje. Jedna od najtezih stvari za savladati. Fokus!
Da ali to sto misli lutaju nije posledica "nedostatka koncentracije" nego neverovanja ili odvojenosti od Boga. Mislim da je djakon Ognjen dao savrsen odgovor na ovo pitanje.
Када се молимо Богу без вере да ће наше молбе бити услишене. Када се молимо Богу а нисмо опростили другима. Када се уствари не молимо него износимо своје захтеве, тражимо своја права...
Одговор August 13 2010 - 09:57
Одговор August 13 2010 - 10:52
Одговор August 13 2010 - 10:57
Одговор September 12 2010 - 21:42
Одговор September 12 2010 - 22:35
Bolje se i nedostojno moliti, nego se nikako ne moliti iz straha da će molitva uvijek biti nedostojna - zar ne?
Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?
Одговор September 12 2010 - 22:56
имам једно питање, а можда буде двоструки одговор:
како ви Бога посматрате - као неки кип 20 метарски који пуца бичем кад погрешите или као својег родитеља, трећег по реду?
и шта каже тај кип од 20 метара у вашим мислима, а шта каже трећи родитељ?
како ви Бога посматрате - као неки кип 20 метарски који пуца бичем кад погрешите или као својег родитеља, трећег по реду?
и шта каже тај кип од 20 метара у вашим мислима, а шта каже трећи родитељ?
клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски
Сличне Теме
|
Молитва у цис молуЗапочето од Martirije, Apr 02 2012 |
|
|
|
|
Молитва и рад као терапијаЗапочето од Martirije, Mar 28 2012 |
|
|
|
|
Оптина пустиња - молитва оптинских старацаЗапочето од Надежда, Oct 24 2009 |
|
|
|
|
Гласање Исусова молитва! Понављајмо до ЕсхатонаЗапочето од Дејан, Jan 13 2011 |
|
|
|
|
ЈУТАРЊА МОЛИТВА - ФИЛАРЕТА МИТРОПОЛИТА МОСКОВСКОГЗапочето од Небојша Јовановић, Dec 17 2011 |
|
|
0 Корисник (а) чита ову тему
0 чланова, 0 посетилаца, 0 скривених корисника

Пријавите се »
Региструј се

Назад на врх