Пређи на везу

facebook rss twitter youtube stickam

Недостојна молитва?

• Please log in to reply
19 одговор(а) на ову тему

Драган Алексић - Алекса

Драган Алексић - Алекса

Интересује се

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 197 Поруке
  • Локација :Бања Лука
У Охридском прологу за 15. јануар, под расуђивањем, св. Владика Николај пише:
''А ако ти (мисли се на Бога) не чини одмах по молитви, то је или зато што му се недостојно молиш
или...''

Шта је то недостојно се молити?
...Но, хтјео је или не хтјео, спаси ме, Христе Спасе мој; похитај брзо, брзо, погибох, јер си ти Бог мој од утробе матере моје. Господе, удостој ме да те сада заволим као што некад завољех сами грјех, и да опет служим Теби без љености усрдно, као што раније служих лажљивом сатани...

Огњен

Огњен

Дуго је са нама

• Теолог
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 2518 Поруке
Када се молимо Богу без вере да ће наше молбе бити услишене. Када се молимо Богу а нисмо опростили другима. Када се уствари не молимо него износимо своје захтеве, тражимо своја права...

Хвала брате Алекса за ову тему, подсетио си ме да дуго планирам да прочитам ову лепу књигу:

Митрополит Антоније (Блум)
НАУЧИМО СЕ МОЛИТВИ
http://www.svetosavl...tva/molitva.htm

Ту ћеш сигурно наћи правилнији одговор од овог мог.
Postavljena slikaPostavljena slika

Aquilius Cratus

Aquilius Cratus

Iluminat 33. stepena

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 7900 Поруке

Цитат

Izgovaranje reci molitve a pomisli pritom lutatuju daleko od onoga na sta rec molitve upucuje. Jedna od najtezih stvari za savladati. Fokus!

Милан Меденица :)

ко је напустио Бога, тај се строжије држи вере у морал.

• Члан
  • 25791 Поруке
  • Локација :Београд
а и срамота блебетати Господу у лице ...
па ни једни другима не блебећемо реда ради, што би се онда тако понашали према Њему?

Лазар

Лазар

Дуго је са нама

• Члан
  • 1278 Поруке
  • Локација :Бања Лука

Цитат

Цитат

Izgovaranje reci molitve a pomisli pritom lutatuju daleko od onoga na sta rec molitve upucuje. Jedna od najtezih stvari za savladati. Fokus!
greengrin :bla: 0110_hahaha
Радујте се

uros

uros

Дуго је са нама

• Члан
  • 1310 Поруке

Цитат

Цитат

Da ali to sto misli lutaju nije posledica "nedostatka koncentracije" nego neverovanja ili odvojenosti od Boga. Mislim da je djakon Ognjen dao savrsen odgovor na ovo pitanje.

Када се молимо Богу без вере да ће наше молбе бити услишене. Када се молимо Богу а нисмо опростили другима. Када се уствари не молимо него износимо своје захтеве, тражимо своја права...

Emilijan

Emilijan

Наш човек

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 858 Поруке
desi se od koncentracije da zaboli glava.......

JESSY

JESSY

Дуго је са нама

• Члан
  • 1727 Поруке
...Ја се Богу недостојно молим... crvenilo ...мисли лутају...неконцентрисаност.... crvenilo..али волим свог Господа bighugbighug 4chsmu1...надам се да ћу се непрестаном борбом научити достојнијој молитви 4chsmu1
''Христос нам није обећао срећу, већ блаженство. Срећа је ствар овога света, али она није у нашим рукама.''
патријарх Павле

suza

suza

Дуго је са нама

• Члан
  • 2292 Поруке

Цитат

desi se od koncentracije da zaboli glava.......
nekako nejasno ako tako nevjerovanje i odjetnost od Boga ,pa Bog je svemocan da da vjeru i sve te nedostatke ako  se sam mora muciti za sve to  i glava da zaboli jos  ,nerazumijem to nekako

veselo siroce

veselo siroce

Тек дошaо/ла

• Члан
  • Pip____
  • 6 Поруке
Одг: Недостојна молитва

ne smatram sebe pravim vernikom, ne idem nedeljom u Crkvu i ovoga se uvek najvise plasim.

Зорица екс Милева

Зорица екс Милева

Зорица

• почасни модератор
  • 6430 Поруке
Bolje se i nedostojno moliti, nego se nikako ne moliti iz straha da će molitva uvijek biti nedostojna - zar ne?

Posted Image

Posted Image

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

ко је напустио Бога, тај се строжије држи вере у морал.

• Члан
  • 25791 Поруке
имам једно питање, а можда буде двоструки одговор:
како ви Бога посматрате - као неки кип 20 метарски који пуца бичем кад погрешите или као својег родитеља, трећег по реду?
и шта каже тај кип од 20 метара у вашим мислима, а шта каже трећи родитељ?

Сличне Теме

0 Корисник (а) чита ову тему

0 чланова, 0 посетилаца, 0 скривених корисника

Добро нам дошли!Позивамо Вас да нам се придружите једноставном и брзом регистрацијом и користите све предности регистрованог члана----->Кликни Овде!

наше награде

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација.Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије.За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.

© ☦ 2012 Сва права задржана.