Nikola Kovacevic, за May 22 2012 - 00:12, каже:
lepo sam vas pitao.Ako mozete lepo da mi odgovorite na ona pitanja iz predhodnih poruka.
Ekumenizam ima za pozadinu sjednjenje svih hriscana,pod vodjstvom pape!
Ekumenizam ima za pozadinu sjednjenje svih hriscana,pod vodjstvom pape!
И ми теби лепо одговарамо. Све и свашта се може подвести под термин екуменизам. Ако хоћеш прецизан и искрен одговор, мораш постављати прецизна питања.
Екуменски покрет није јединствен - постоји пар десетина екуменских организација. У некима од њих учествују и римокатолици, у некима не. У оквиру самог Православља постоји неколико различитих схватања и тумачења овог термина - од дијалога са неправославним хришћанским заједницама у циљу сведочења Христове Истине, преко схватања екуменизма као црквених дипломатских активности, па све до унијаћења на које си ти мислио.
Будући да је ово форум који ради са благословом владике Јована и СПЦ, званична политика форума је ово прво што сам поменуо.
Ako su katolici i ostali jeretici dobri onda neka predju u pravoslavlje i neka se iskreno pokaju,a to ce Gospod Bog vodeti.Svi mi pravoslavci trebali bi da se trudimo koliko mozemo da ucestvujemo u tome,ali netreba da budemo isti kao i oni!
Што нико овде ни не жели, и не тврди.
NAsi Sveti oci su rekli da je ekumenizam losa stvar,na primer Sveti Sava,Sv.Vladika Nikolaj Velimirovic i jos neki i neki starci! A oni su verovatno veci vernici i bolji i pametniji od nas.Trabali bi da ih poslusamo,da cuvamo predanje,a ne da idemo ka nekim zapadnjacima.
Екуменски покрет постоји тек око педсетак година.

Пријавите се »
Региструј се

Назад на врх