Пређи на везу

Добродошли на Живе Речи Утехе, највећу православну интернет-заједницу!
Региструјте се сада да бисте добили приступ свим нашим функцијама. Када се региструјете и пријавите, моћи ћете да креирате теме, постављатe одговоре на постојеће теме, направитe своју страницу и групу, додајете слике и албуме, имате свој блог, дајете репутацију другим члановима, добијете лични поштански курир са приватним порукама, мењати свој профил и коментарисати друге профиле И ЈОШ МНОГО, МНОГО ТОГА!. Уколико већ имате налог, пријавите се овде -у супротном направите налог бесплатно још данас!

КАКО ДА СЕ РЕГИСТРУЈЕМ, ПИШЕМ, ПОСТАВЉАМ СЛИКЕ НА ЖРУ? (ОБЈАШЊЕЊЕ У ПАР КОРАКА)





кликните и погледајте који нам је рејтинг

Слика

Lecenje medom


  • Молимо Вас региструјте се или пријавите да бисте одговорили
15 одговор(а) на ову тему

#1
ribar

ribar

    Дуго је са нама

  • Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1016 Поруке
LEČENJE MEDOM I PROPOLISOM
Med je prepun hranljivih i lekovitih sastojaka koji pomažu deci da porastu, bolesnima da se oporave, a zdravima da budu izdržljiviji i snažniji

Постављена слика

Recepti na bazi meda

  Rakija sa medom
  U jednom litru šljivovice rastopi se mešanjem 350 g meda. Ako je med kristalizovan, rakija se može zagrejati da postane mlaka. Kad se med rastopi, rakija se ulije u bocu i ostavi da stoji osam dana dok se slegne talog. Nakon toga čista rakija se pretoči u drugu bocu i ostavi da stoji najmanje 14 dana, pre nego što se počne piti. Umereno pijenje rakije sa medom poboljšava varenje i apetit.

  Protiv bolova u krstima
  Krsta premažite medom i pospite mlevenim biberom, a preko stavite ugrejanu pamučnu tkaninu, ili tokom tri dana, svakodnevno stavljajte oblog od 100 g meda sa saćem, pomešanim sa topljenim ovčijim lojem.

  Bolovi u grlu
  Zagrejati komad tkanine, najbolje pamučne ili lanene, premazati medom i time uviti vrat.

  Neprijatan zadah
  Nekoliko puta dnevno isperite usnu duplju mešavinom meda i svežih višanja.

  Bolovi u očima
  Predeo oko očiju (ne oči!) mažite medom i postupak ponavljajte do izlečenja.

  Bolovi u kostima
  Svaki dan pijte mešavinu od pola čaše meda i pola čaše ljute rakije prepečenice koja je prethodno rashlađena u frižideru.
 
  Med je proizvod pčela medarica i sastoji se od oko 70 odsto invertnog šećera (voćnog i grožđanog), do 20 odsto vode, oko 5 odsto saharoze, maltoze, oligosaharida, inulina, organskih kiselina, minerala, belančevina, viših alkohola, fermenata, hormona...


  Recepti na bazi propolisa

  Propolis je mirisna smolasta materija koju sakupljamo sa drveća u leto i jesen. Pomoću njega se uništavaju bacili u košnici, učvršćuju nestabilni delovi saća. Koristi se za zaštitu zdravlja i lečenje, kao prirodni antibiotik. Mešaju ga sa medom ili rastvaraju u alkoholu, ulju, vodi, i prave meleme. Posebna odlika propolisa je što bakterije na njega ne stvaraju otpornost i što nema štetnih propratnih pojava, a to je baš slaba strana sintetskih antibiotika. Propolis se obično uzima kao tinktura - alkoholni rastvor u obliku spreja ili kapi.

  Ekstrakt propolisa
  Dobro izmešati, u odnosu 1:8, propolis pretvoren u prah i puter (u vidu želea). Zagrejati smesu na slaboj vatri (na plamenu sveće, na primer) ili na vodenoj pari, dok se smesa dobro ne homogenizuje. Ostaviti da se ohladi i onda staviti u frižider. Uzimati dve do šest kašičica dnevno, prema stanju pacijenta, između obroka. Ovaj ekstrakt služi za jačanje organizma.

  Protiv žuljeva
  Problemi sa žuljevima se rešavaju pomoću propolis masti, tako što se žulj namaže debelim slojem masti i fiksira flasterom.

  Pri posekotinama
  Krvarenja od ozleda i posekotina zaustavljaju se brzo pomoću vate umočene u propolis kapi.

  Protiv gljivica i bubuljica
  Gljivična oboljenja kože se svakog dana namažu po nekoliko puta propolis mašću ili propolis kapima. Akne ili kožni čirevi, promene kod neurodermitisa i psorijaze, mažu se spolja ekstraktom propolisa.

  Protiv opekotina
  Opekotine se leče stavljanjem gaze prethodno umočene u propolis mast.

  Psorijaza se leči propolisom
  Uzima se tri puta dnevno po 15 kapi propolisa, a u isto vreme mažu se obolela mesta.

  Protiv hemoroida
  Hemoroide otklanja propolisova mast u kombinaciji sa propolis kapima.

  Usled prehlade
  Kod prehlade nakapati 10 kapi u posudu sa čajem od kamilice ili majčine dušice, pokriti glavu peškirom i inhalirati se više puta dnevno po pet minuta. Upaljena sluzokoža usne šupljine, koja se inače dugo leči, tretira se tinkturom propolisa - mažu se upaljene desni i ogoleli koren zuba tri puta dnevno, a pre toga zubi dobro operu četkicom.
Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.
Патријарх Павле





ПРОМЕНИТЕ СКИН, ПРЕУЗМИТЕ ANDROID I IOS МОБИЛНУ АПЛИКАЦИЈУ И ЧЕТ ФОРУМА ЖРУ ПОТПУНО БЕСПЛАТНО!

Оставите Ваш коментар преко Фејсбука

#2
Guest_Светлана_*

Guest_Светлана_*
  • Гости
Serial TV emisija "Zdravoholicarske price". Ova emisija govori o značaju meda u ocuvanju zdravlja i zdravoj ishrani. Autor Nada Simic.

Zdravoholicarske price - Med - www.ducanzdravehrane.com

#3
ribar

ribar

    Дуго је са нама

  • Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1016 Поруке
Med je bolji lek od sirupa protiv kašlja - Istraživači su upravo saopštili da se dečji kašalj ipak najbolje smiruje pomoću starog dobrog recepta naših baka: meda. Oni naglašavaju da taj proizvod prirode deluje umirujuće i da je zdraviji od svakog često skupog sirupa iz apoteke. U istraživanju sprovedenom u Pensilvaniji ustanovljeno je da je kašika meda pred spavanje mnogo delotvornija od komercijalnih sredstava protiv kašlja. U slučaju infekcija disajnih organa, med drastično smanjuje jačinu i učestalost kašlja, naročito tokom noći. Dokazano je da mališani mnogo bolje spavaju ako su pre odlaska u krevet popili toplo mleko s medom. Autori studije su uporedili med sa dekstrometorfanom (DM), aktivnim sastojkom mnogih sirupa za kašalj. Na uzorku od 105 mališana, uzrasta od dve do 18 godina, oni su zaključili da im se stanje nije bitno popravilo kada su pili sirup sa DM u poređenju sa grupom koja nije ništa uzimala. Doborovoljci su bili podeljeni u tri grupe: pola sata pre odlaska u na spavanje jedna je uzimala med, druga sirup dekstrometorfana sa ukusom meda, a treća ništa. Roditelji su rangirali med znatno bolje nego DM ili nikakvu terapiju. Naučnici ističu da je med ?bezbedna alternativa? DM, koji može da izazove snažna neželjena dejstva kod dece, uključujući grčenje mišića i spazam. Med je delotvoran pre svega zbog toga što pri dodiru smiruje sluzokožu i stimuliše lučenje pljuvačku. Zaključak se nameće sam po sebi: ne morate da trčite u apoteku, dovoljno je da zavirite u špajz i lek vam je nadohvat ruke.
Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.
Патријарх Павле

#4
ribar

ribar

    Дуго је са нама

  • Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1016 Поруке
Med kao antibiotik

U doba faraona med je korišćen za lečenje rana, opekotina i ekcema, a u poslednje vreme ovaj lepljivi pčelinji proizvod doživljava renesansu. "U početku sam bio prilično skeptičan", priznaje Arne Simon, onkolog sa Univerzitetske klinike u Bonu. Od 2002. godine on je drevnu metodu premazivanja rana medom primenio na 150 pacijenata, većinom dece, čije rane nakon operacije nisu mogle da zarastu zato što im je imunitet oslabio. Rezultati su bili impresivni. Ispostavilo se da je lekovita supstanca iz tube često čak efikasnija od antibiotika. Ispod kompresa i zavoja natopljenih medom ni najupornije klice nemaju šanse da opstanu. "Već posle nekoliko dana u ranama više nema multirezistentnih klica", kaže Simon. Najveća prednost ovog pčelinjeg proizvoda je što klice koje imaju veliku sposobnost prilagodjavanja ne postaju otporne na njega. Čak i ako u ranama nema bakterija, proces zarastanja rane se ubrzava jer med predupredjuje upale i podstiče obnavljanje tkiva. Mrtve ćelije koje sprečavaju zarastanje rane brže se odbacuju. I previjanje je znatno olakšano, jer se zavoj lako skida i ne povredjuje se novostvoreni sloj kože.
"Više nije potrebno da deci dajemo anesteziju da bi mogla da izdrže previjanje", objašnjava Simon.
Med je već vekovima poznat narodni lek. Egipćani, Asirci i Kinezi su veoma cenili njegova lekovita svojstva. U oba svetska rata ranjenici su previjani zavojima natopljenim medom, ali je nakon otkrića penicilina ovaj domaći lek vremenom pao u zaborav.
A kako deluje med? Zbog visokog sadržaja šećera izazivači ostaju bez vode koja im je neophodna za razmnožavanje. Osim toga, pod dejstvom enzima glukoza-oksidaza, koji pčele dodaju medu, iz šećera se neprekidno oslobadjaju male količine vodonik-peroksida, koji uništava bakterije.

"Pošto se neprekidno oslobadja peroksid, dovoljne su veoma male količine meda da ubiju bakterije", kaže Simon.

Med neutrališe i neprijatne mirise koji se šire iz otvorenih rana i tumora, tako što se menja metabolizam mikroba koji plivaju u šećeru. Više se ne stvaraju jedinjenja azota i sumpora neprijatnog mirisa, koja uglavnom nastaju kada bakterije vare aminokiseline iz izumrlih ćelija.

Australijski i novozelandski lekari već deset godina proučavaju ovu zaboravljenu metodu. U Evropi se med koristi za lečenje rana u nekoliko desetina klinika, ali broj zainteresovanih i oblasti primene neprekidno rastu.
Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.
Патријарх Павле

#5
Guest_Светлана_*

Guest_Светлана_*
  • Гости
Aktuelnosti u pcelarstvu U nasem ataru 275

#6
ribar

ribar

    Дуго је са нама

  • Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1016 Поруке

Boja ukus i aroma meda
Boja meda je usko povezana sa ukusom i aromom. Svetlije vrste meda obi?no su blažeg ukusa i blaže arome. Od naših vrsta meda poznate su slede?e svetle vrste: bagremov, detelina, lipa, vrbolika, malina. Tamnije vrste su: livadski med, zlatošipka, metvica i mnoge druge vrste. Tamne su: heljda, crnuša, medljikovac i dr. Kada smo govorili o nektaru rekli smo da boja, ukus i aroma poti?e od nektara, odnosno od sastojaka koji se nalaze u nektaru dobijen od biljaka sa kojih je sakupljen. I obilke medenja uti?e na boju i aromu meda. Kada je medenje obilno, med ?e biti svetliji, i aroma blaša, a kada je medenje oskudnije, boja je tamnija aroma je ja?a

Da su boja i aroma usko povezani, vidi se po tome što se preteranim grejanjem medu pokvari ne samo boja ve? i ukus i aroma. Pregrijan med potamni, ukus mu postaje gori, a fina aroma nestane. Zato p?elari moraju paziti kada griju med, bilo da spre?avaju kristalizaciju, bilo da otapaju ve? kristilizirani med, da ga ne ugriju preko 55ºc, i da ga ?im postignu tu temperaturu, što pre ohlade. Tako ?e se spre?iti kvarenje boja i ukus meda. Boja meda poti?e od: biljnog pigmenta, tanina, koloida, hlorofila i sl. Ce?enjem meda vrlo gustih filtera ukloni se iz meda ve?i deo sastojaka koje daju boju meda i med postaje svetliji. Ukus i aromu medu daje eteri?na ulja koja vrlo lako nestaju iz meda. P?elari znaju da med posle vrcanja je najukusniji i najfiniji.
Sastav meda
Nauka je ustanovila da med sadrži preko 70 dragocenih sastojaka, od kojih su najvažnije aromati?ne materije (etarska ulja), biljne boje (odre?uju ukus, aromu, i boju meda) i kiseline (mravlja, jabu?na, vinska, mle?na). Ove materije, uz odre?ene fermente, prirodni su konzervansi meda.

Energetska vrednost 100 g meda je oko 1,5 kJ. Jedan kilogram meda ima hranljivu vrednost kao: 50 komada jaja, 3 kg ribe, 1 kg šunke, 2,5 kg tele?eg mesa, 6 kg pomorandži ili 10-12 kg povr?a.

Rok upotrebe meda je prakti?no neograni?en.

Med može da bude te?an ili kašaste konzistencije, delimi?no ili potpuno iskristalisan.

Med, kao što je ve? re?eno, sadrži dosta vitamina. U 100 g meda nalazi se:

vitamin B1.... oko 5 mg
vitamin B2.... oko 40 mg
vitamin B3.... oko 0,5 mg
vitamin B6.... oko 10 mg
vitamin C...... oko 10 mg, itd.
Med se, uglavnom sastoji od razli?itih vrsta še?era, polenovih zrnaca i vode. Prisutni su i enzimi. Sledi prosek od 490 ispitanih uzoraka uglavnom nekristalizovanog meda.

Voda(%).... 17.2
Fruktoza(%). oko 38.19 mg
Dekstroza(%).... oko 31.28
Saharoza(%)... oko 1.31
Maltoza(%)...... oko 7.31
Viši še?eri(%).... 1.50
Neodre?eno(%)..... 3.1
pH......... 3.91
Laktoza (%)...7.11
Pepeo (%)..... 0.169
Azot (%).... 0.04
Med kao produkt p?ela ima veoma bogat i složen sastav i kao namirnica mesto mu je na granici izme?u hrane i leka. Glavni sastojci meda su še?eri koji ?ine oko 79% ukupnog sadržaja. Na osnovu ovog podatka se i zaklju?uje da je to pre svega složena energetska hrana. Od še?era najzna?ajniji su fruktoza , glukoza, saharoza, a na maltozu i druge disaharide otpada samo oko 7%. Med se zato i može brzo apsorbovati u organizmu jer sadrži visok procenat prostih še?era. Viših še?era ima oko 1, 5%.Vode u medu ima od do jedne petine. U sastav meda ulaze i kiseline: glukonska, mravlja, sir?etna, jabu?na, limunska, ?ilibarna i mle?na. Njih je 0, 57%. U sastav meda ulaze i min.materije: gvož?e, bakar, mangan, silicijum, hlor, kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, aluminijum, magnezijum.Iako ih ima u malim koli?inama svaki pojedina?ni je od zna?ajnog uticaja za poneke od vitalnih funkcija u ?ove?ijem organizmu. Na primer: prisustvo kalijuma i natrijuma omogu?uje normalnu jonizaciju i poboljšava rad nervnog sistema. Dalje, ve?ina mikroelemenata koji se nalaze u medu nalaze se u ?ovekovoj krvi. Dokazano je da od 24 mikroelementa u krvi 22 sadrži med. Ne unošenjem nekih od ovih elemenata (vanadij, gvož?e, kobalt...) narušava se proces krvotoka. Navedenih mikroelemenata ima i u vo?u i u povr?u. Me?utim, med je jedina prirodna tvorevina koja sadrži gotovo 91% svih potrebnih materija za ?ovekov krvotok. Zato se i njegovim malim koli?inama postižu izvanredni rezultat


Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.
Патријарх Павле

#7
ribar

ribar

    Дуго је са нама

  • Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1016 Поруке

O ?emu voditi ra?una pri kupovini meda?
Naravno da niste u mogu?nosti da uvek znate da li med koji nameravate kupiti ima sve dole navedene osobine. Razgovarajte sa prodavcima o medu koji prodaju i pokušajte doznati što više podataka kako biste sami procenili njegov kvalitet.

Kupujte samo prirodne proizvode bez hemijskih dodataka i izbegavajte industrijski med od še?era i dodatnih aroma.
Najzna?ajniji sastojci u medu gube se na temperaturi ve?oj od 40ºC. Zato je potrebno da on bude "hladno" obra?ivan.
Filtrirani med je bistriji i izgleda ?istije, ali se filtriranjem gube i važni sastojci meda. Zato izbegavajte ovaj med.
Kako ga sa?uvati: Med treba da stoji u staklenoj ili kerami?koj posudi i to na sobnoj temperaturi.
MED KOJI JE VISOKOG KVALITETA MORA DA ISPUNJAVA SLEDE?E USLOVE:

da sadrži najmanje 65% redukovanuh še?era (ra?unato kao invertni še?er), osim za medljikovac koji mora da sadrži najmanje 60% redukovanih še?era;
da ne sadrži više od 10% saharoze, pri ?emu cvetni med sme da sadrži do 5,5% saharoze, med od kadulje i ruzmarina do 8%saharoze, a med od bagrema , lavande i medljikovac do 10% saharoze;
da ne sadrži više od 21% vode;
da ne sadrži više od 0,6% mineralnih materija, osim medljikovca, koji može da sadrži najviše do 1% mineralnih materija;
da ne sadrži više od 0,1% materija nerastvorljivih u vodi, osim muljanog i topljenog meda, koji mogu da sadrže do 0,5% takvih materija;
da ima ukus i miris(aromu) karekteristi?an za odre?enu vrstu meda;
da nema miris drugih supstanci;
da mu nije dodavan še?er(saharoza) ili drugi proizvodi koji su po izgledu i sastavu sli?ni medu;
da nisu dodavana sredstva za konzerviranje i promenu boje;

Kako upotrebljavati med
Dnevne doze meda i kako ga uzimati
Normalne dnevne koli?ine meda su:

za odrasle: 60-100g, podeljene u 3-4 doze u toku dana;
za decu: 30-50g, 3-4 puta u toku dana.
Med i razne kombinacije meda sa ostalim p?elinjim proizvodima (preparati) ne jedu se, ve? se rastvoreni piju. Zbog toga, najbolje je da se med i preparati sa medom uzimaju rastvoreni u toploj vodi, toplom mleku, toplom ?aju i sl. Me?utim, med i preparati sa medom mogu se uzimati i tako što se drže u ustima dok se ne rastvore.

Potrebno je da se posebno istakne da je najgori na?in uzimanja meda, kao i preparata sa medom, kada se med proguta i zatim popije voda.

Jedna kafena kaši?ica sadrži oko 10g meda, a supena kašika oko 30g meda.

Kako ?uvati med?
Med se ?uva najbolje u staklenoj ambalaži sa odgovaraju?im poklopcem. Me?utim, med se danas sve više prodaje i u plasti?noj ambalaži. Iako sve ve?i broj stru?njaka smatra da se med može uspešno ?uvati i u plasti?noj ambalaži, treba biti oprezan s obzirom na razli?ite vrste plasti?ne ambalaže na tržištu, i koristiti onu za koju postoje postoje pozitivna iskustva


Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.
Патријарх Павле

#8
Vizantiona

Vizantiona

    Дуго је са нама

  • Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1230 Поруке
Medovina
Medovina je tip alkoholnog likera napravljen fermentacijom mešavine meda i vode. Medovina se u stara vremena davala vojnicima, koji su njime zalivali rane verujući da će brže da ih zacele. Medovina je bila više nego samo piće, poput vina, verovalo se u njene magične moći revitalizacije i lekovitosti, medovina je smatrana eliksirom za dug život. Ljudi su verovali da će, pijući je, postati besmrtni.

Verovalo se da medovina poboljšava muževnost i plodnost a u tome, kao i u svakom mitu i legendi, ima istine, jer je medovina bogata vitaminom B i amino-kiselinama koje podstiču izgradnju proteina koji deluju na izdržljivost. Medovina je jedno od najstarijih alkoholnih pića koje je čovek otkrio, med, kao osnovna sirovina, bio je lako dostupan u prirodi, koristio se za ishranu, a vremenom se dodavao raznim napicima i tako je nastala medovina. Medovina se dobija alkoholnom fermentacijom rastvora prirodnog meda, a postupak kojim se dobija isti je kao u proizvodnji vina.

Prema nekim ispitivanjima, medovina sadrži oko:

13% alkohola
5% ekstrakta
0,17 odsto mineralnih soli
Može da se proizvodi kao alkoholno i kao bezalkoholno piće,prijatne je arome i ukusa. Medovina nije veštačko piće, naprotiv, ona je prirodni proizvod sličan vinu, pošto se osnovni sastojci med, odnosno grožđe, pod uticajem alkoholog vrenja, pretvaraju u alkohol i ugljen-dioksid. Kao što kod vina ukus i kvalitet zavise od sorte grožđa i njegovih osobina, tako i kvalitet medovine zavisi od vrste meda, načina njegove proizvodnje i starosti.

Medovina je piće za koje tvrde da popravlja krvnu sliku, okrepljuje organizam, poboljšava apetit, ali i usporava starenje! U stara dobra vremena tajna srećnog braka krila se u alkoholnom napitku, život je bio mnogo jednostavniji a tajna srećnog braka krila se u običnom alkoholnom napitku na bazi meda. Upravo venčane parove mnogi su terali da piju medovinu svake noći, punih mesec dana nakon stupanja u brak. Plod tog recepta, u bračnom razdoblju koje se i danas naziva medeni mesec, pokazao bi se devet meseci kasnije.

Priprema medovine: U veći lonac ulijemo 4 litre prethodno prokuvane i ohlađene vode. Dodamo 2 kilograma meda promešamo i stavimo na vatru. Prilikom kuvanja trebamo skidati penu, a u slučaju da nam tekućina počinje vreti ulijemo malo hladne vode. Ohlađenu smesu prelijemo u 10 litarnu staklenku dodamo prethodno pripremljenu smjesu promućkamo i pokrijemo gazom ili cediljkom. Staklenka se drži na toplom i promućkamo je svaki dan. Nakon 6-7 dana počinje vrenje. Kad počinje vrenje u staklenki (šum) dopunimo prokuvanom i ohlađenom vodom začepimo čepom od pluta kroz koji prolazi plastična cev za fermentaciju. Vrenje i zrenje medovine traje otprilike 3 meseca. Tokom tog vremena odvajamo talog. Prelijemo pažljivo u drugu posudu. Staklenku operemo i vratimo medovinu u nju. Tako čuvamo do proleća na sobnoj temperaturi. Čistimo od taloga i tad treba dozrevati kao vino do leta. Medovina spremljena na taj način ima oko 14% alkohola, a količina alkohola ovisi o dužini i načinu vrenja medovine.
Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

#9
Vizantiona

Vizantiona

    Дуго је са нама

  • Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1230 Поруке
Izvinjavam se uredniku doslo je do zabune jer nisam na vreme uocila gde je vec ova tema postavljena nadam se da je sada sve ok!!!Posluzite se sa jednom medovinom!!! :smiley:
Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

#10
ribar

ribar

    Дуго је са нама

  • Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1016 Поруке

Izvinjavam se uredniku doslo je do zabune jer nisam na vreme uocila gde je vec ova tema postavljena nadam se da je sada sve ok!!!Posluzite se sa jednom medovinom!!! :smiley:


smil41cb5615a0b72.gif
Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.
Патријарх Павле

#11
ZELJKO P.

ZELJKO P.

    Интересује се

  • Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 426 Поруке
u slucaju uboda ose ili pcele-mjesto uboda namazati medom- provjereno,pomaze!!!!!!!!!

Постављена слика


#12
Јаков.

Јаков.

    Инвентар форума

  • Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 6763 Поруке

verovatno znate za caku da se med uzima drvenom kašikom a ne metalnom, jer metalna kao bedak je..

 

Nije mi jasno... Pa kante za med su metalne (aluminijumske).


Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 
καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος
...





Сродне Теме Collapse

0 Корисник (а) чита ову тему

0 чланова, 0 посетилаца, 0 скривених корисника