Пређи на везу

facebook rss twitter youtube stickam

Шта тренутно читате? - препоруке

- - - - -

• Please log in to reply
1126 одговор(а) на ову тему

Скопљанац

Скопљанац

Интересује се

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 294 Поруке
  • Локација :БГ
Време и сазнање: Теолошко читање Марсела Пруста од оца Ромила Кнежевића Хиландарца. Изузетна књига, једна од оних које траже размишљање. Ја ништа боље нисам читао у последње време. Књигу је објавио Институт за теолошка истраживања.
Као што је ова, тако се надам да ће и теза под насловом Ипостасна молитва и тајна личности у теологији архимандрита Софронија Сахарова бити објављена, ако Бог да.
Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.
Св. Иринеј Лионски

Ignjatije

Ignjatije

Дуго је са нама

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 2709 Поруке
Citam knjigu koja se reklamira na forumu od prof. dr Rodoljuba Kubata " Tragovima pisma ". Dobra je mada mi neke stvari nisu jasne.
Neka naša ljubav bude agape

Lena

Lena

Дуго је са нама

• Члан
  • 1586 Поруке
Постављена слика

tamo neko

tamo neko

Интересује се

• Члан
  • 114 Поруке
  • Локација :Beograd

Погледај порукуLena, за May 18 2012 - 22:08, каже:

Постављена слика
kakva je knjiga?
da li je autobiografska ili je roman?

Wlof

Wlof

Ту је, мало гледа-мало пише

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 94 Поруке
Постављена слика

Lena

Lena

Дуго је са нама

• Члан
  • 1586 Поруке

Погледај порукуtamo neko, за May 18 2012 - 22:12, каже:

kakva je knjiga?
da li je autobiografska ili je roman?

Men` se svidja. To je prva od knjiga iz njegove tzv. autobiografske trilogije. druge dve su: "Rodjeni u nedelju" i " Razgovori u cetiri oka."
Mene autobiografija,iako mi se dopada i privlaci me, asocira na nesto suvoparno, ali ova knjiga takva nije.

Ovo je ono sto pise na poledjini knjige i meni je bilo dovoljno da je kupim sa dve vec pomenute.

"Dinamičan spoj scenarija, romana i memoara, Najbolje namere su tvorevina najpribližnija Bergmanovom filmu - samo bez slike i tona. Sam Bergman je svoje delo nazivao romanom, naglašavajući pri tom šaljivu notu i maštovito se poigravajući pomalo i sa žanrom i sa čitaocima.
Iako je u pitanju priča o njegovim roditeljima i porodici - Bergman je napisao i istoimeni scenario po kome je kasnije snimljen film - Najbolje namere valja čitati kao fikciju. Knjiga je nastala 1991, dakle u Bergmanovim poznim, no spisateljski izuzetno zrelim godinama, kada se fokusirao samo na pisanje.
Spoj dara suptilnog posmatrača i retkog književnog talenta istkao je priču o ljubavi na mnogo različitih nivoa: složenu ljubavnu priču između žene i muškarca, o ljubavi između roditelja i dece, ali i priču o ljubavi kao čudu samom, koja se javlja kada je životno najvažnija, ali već po svojoj prirodi neobjašnjiva i, ponekad, neshvatljiva. Otud i naslov: iz najboljih namera može proisteći i nepažnja, nepravda - pa i zlo.
Uvršćujući u knjigu i (neke) elemente pozorišta i filma, koje upliće u narativni tok, Bergman je napisao roman velike lepote i beskompromisnog poštenja, pun radosti i tuge, požrtvovanja i pomirenja i, iznad svega, postojane i ustrajne ljubavi. "

antics

antics

Наш човек

• Теолог
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 764 Поруке
  • Локација :Ћуприја (акка. Ћуприковац...)
Posted Image
kodos allah
kodos alkawe
kodos allade
la yamot erhamna

-+-+-+-+-+-+-+-+-+

http://www.srdjanantic.blogspot.com/

nishizawa

nishizawa

Дуго је са нама

• АДМИНИСТРАТОР
  • 2787 Поруке
  • Локација :Бгд
Смрт је непровјерена гласина - Емир Кустурица.

Нека врста аутобиографије нашег, по мом мишљењу, најбољег редитеља.

Да ли постоје ствари које не постоје? - Воја Антонић

Уз мање ограде које се тичу мањих нетачности око тумачења библијских пророчанстава, књига је права енциклопедија псеудонауке, шарлатанства, надрилекарства, и сличних појава.

Обе топло препоручујем.
Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

w.a.mozart

w.a.mozart

Smatram da je smeh jedna od najozbiljnijih stvari

• Теолог
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 15640 Поруке
  • Локација :1756.-1791.
Nisam počeo al sam juče dobio a uskoro ću početi da je čitam

Постављена слика

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

Posted Image

Sophrosyne

Sophrosyne

Zechariah

• Члан
  • 1890 Поруке
  • Локација :Narnia
O istorijatu nastanka i razvoja engleskog jezuka na tlu Amerike - nesvakidasnja knjiga super zabavna.

"U knjizi Made in America, Brajson demistifikuje svoju otadžbinu objašnjavajući kako je to jedan prašnjavi pustinjski zaseok bez šume i zelenike postao Holivud, zašto Divlji zapad nije osvojen, zbog čega Amerikanci govore drugačije od Engleza, kako su Amerikanci počeli da jedu nutricionistički bezvrednu hranu pre nego što je za nju i smišljen naziv, otkriva kako su se proslavili doktor Kelog i njegove kukuruzne pahuljice..."

Постављена слика

http://www.laguna.rs...ica_laguna.html
"Passion is a poison laced with pleasure bitter sweet...One of many faces that hide deep beneath.It will take you,It will spit you out...Like a wind upon your face you can't see it,but you know it's there, when beauty shows Its ugly face, just be prepared" - Chuck Schuldiner
http://painandsalvation.tumblr.com/

ivona

ivona

Интересује се

• Члан
  • 190 Поруке

Погледај порукуw.a.mozart, за May 19 2012 - 00:33, каже:

Nisam počeo al sam juče dobio a uskoro ću početi da je čitam

Постављена слика

hot tema nema sta,aj pa kucni kako ti se cini!
Sto se moje preporuke tice,mogu samo da preporucim strucnu literaturu koja je nadasve stura,ali moj mozak je doziveo nezgodaciju nakon studija i ne prihvata niš' od beletristike koju sam kao dosta mladja gutala,ali sada...jednostavno ne merem,nece i nece :( s.o.s. :-

elem ovo je zaista vredna knjiga koga zanima neuropsihologija i lingvistika i njihovo prozimanje u kontekstu pronicanja odnosa ljudske svesti i jezika :
Jezik i svest

Autor: Aleksandar R. Lurija
Prevodilac: Milica Glumac Radnović
"Ova knjiga nema za cilj da otvori nove puteve u jednoj od najsloženijih oblasti nauke - problemu odnosa jezika i svesti. Njen cilj je skromniji: da sumiranjem predstavi one osnovne teze koje su nastale tokom poslednjih decenija u sovjetskoj psihološkoj nauci i da ih unekoliko zbliži s osnovnim podacima savremene lingvistike.
Knjiga se sastoji od predavanja koja je autor tokom mnogih godina držao na fakultetu psihologije Moskovskog univerziteta i zato je potpuno prirodno da je ona, pre svega, namenjena studentima - psiholozima, kao i predstavnicima graničnih disciplina koje su zainteresovane za pitanje o ulozi jezika u formirnju svesti i svesne aktivnosti."

Сличне Теме

1 Корисник (а) чита ову тему

0 чланова, 1 посетилаца, 0 скривених корисника

Добро нам дошли!Позивамо Вас да нам се придружите једноставном и брзом регистрацијом и користите све предности регистрованог члана----->Кликни Овде!

наше награде

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација.Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије.За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.

© ☦ 2012 Сва права задржана.