Пређи на везу

facebook rss twitter youtube stickam

Novi rat???

- - - - -

• Please log in to reply
46 одговор(а) на ову тему

Лепи Сића

Лепи Сића

Не мисли да оде

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 4308 Поруке
Da li ovo Američka administracija se krije iza svog najboljeg prijatelja, Judejske države, ili je nešto drugo u pitanju...

Problematika je veoma velika. S jedne strane Judeji kojima komšija pravi paklenu mašinu u dvorištu.. pitanje je šta bi trebalo tu preduzeti, ako već komšija ne namerava da prekine.
S druge strane, grozna judejska samodovoljnost i agresivnost.

Pokušao sam da se postavim kao judeji. Recimo da je Srbija, Izrael. A da su Rvati, Persija (Iran). Da sada Rvati prave neku atomsku... mislim da bi u njenoj izradi učestvovalo bar 90 posto srba, isto kao što mislim da bi Boris T. to pohvalio kao pokušaj uspostavljanja mira na Balkanu. Znači nisam mogao nikako da se ubacim u tu judejsko-persijsku priču...

U svakom slučaju meni je zaista dosta te judejske hegemonije. Iz nekog osećaja ravnopravnosti i obespravljenosti, osećaja da je Persija prirodni saveznik Srbije, ja više stajem na njenu stranu nego na stranu Judeja. Na stranu verske razlike.

Постављена слика

Постављена слика

Лепи Сића

Лепи Сића

Не мисли да оде

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 4308 Поруке
Kada bi neka pravoslavna (uslovno rečeno naravno) zemlja ratovala sa nekom ne-pravoslavnom, da li bi vi bili uvek na strani te "pravoslavne" pa makar bila ona i osvajač ili "negativac" u tom ratu?

Isto pitanje bih mogao da postavim i muslimanima za rat između muslimanskih i ne-muslimanskih zemalja i sl...

Постављена слика

Владан

Владан

ЖРУ БЕЗБЈЕДНОСТ :)

• АДМИНИСТРАТОР
  • 4530 Поруке
  • Локација :Бања Лука, Република Српска
сваки брат своме брату свака птица своме јату... моје мишљење.

Постављена слика

angst

angst

Дуго је са нама

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1163 Поруке

Погледај порукуЛепи Сића, за February 03 2012 - 19:39, каже:

Kada bi neka pravoslavna (uslovno rečeno naravno) zemlja ratovala sa nekom ne-pravoslavnom, da li bi vi bili uvek na strani te "pravoslavne" pa makar bila ona i osvajač ili "negativac" u tom ratu?
Никако. Уз то хришћанин као пацифиста увек мора бити против рата и насиља.

Tanja ex Petrija

Tanja ex Petrija

Дуго је са нама

• Члан
  • 2604 Поруке
  • Локација :Beograd

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Јустинијан

Јустинијан

Инвентар форума

• почасни модератор
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 5193 Поруке
  • Локација :Бања Лука

Погледај порукуЛепи Сића, за February 03 2012 - 19:37, каже:

Da li ovo Američka administracija se krije iza svog najboljeg prijatelja, Judejske države, ili je nešto drugo u pitanju...

Problematika je veoma velika. S jedne strane Judeji kojima komšija pravi paklenu mašinu u dvorištu.. pitanje je šta bi trebalo tu preduzeti, ako već komšija ne namerava da prekine.
S druge strane, grozna judejska samodovoljnost i agresivnost.

Pokušao sam da se postavim kao judeji. Recimo da je Srbija, Izrael. A da su Rvati, Persija (Iran). Da sada Rvati prave neku atomsku... mislim da bi u njenoj izradi učestvovalo bar 90 posto srba, isto kao što mislim da bi Boris T. to pohvalio kao pokušaj uspostavljanja mira na Balkanu. Znači nisam mogao nikako da se ubacim u tu judejsko-persijsku priču...

U svakom slučaju meni je zaista dosta te judejske hegemonije. Iz nekog osećaja ravnopravnosti i obespravljenosti, osećaja da je Persija prirodni saveznik Srbije, ja više stajem na njenu stranu nego na stranu Judeja. Na stranu verske razlike.

Sta ima Iran sa nama i saveznistvom? Slali su oruzije muslianima u proteklom ratu imitekako su finansijeri raznih teroristickih grupa sirom svijeta, ukjljucujuci i Kosovo.

Osim toga, razmisli malo kako je Izraely okruzenom arapskim neprijateljima, od kojih neki negiraju Izraelu oravo na postojanje, medju kojima je Iran prvi i najglasniji, koji jos smatra da Izrael treba unistiti.
Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Јустинијан

Јустинијан

Инвентар форума

• почасни модератор
  • 5193 Поруке
  • Локација :Бања Лука

Погледај порукуЛепи Сића, за February 03 2012 - 19:39, каже:

Isto pitanje bih mogao da postavim i muslimanima za rat između muslimanskih i ne-muslimanskih zemalja i sl...

Naravno da ne bih bio na strani takve "pravoslavne" zemlje.
Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

GeniusAtWork

GeniusAtWork

Дуго је са нама

• Члан
  • 1802 Поруке
  • Локација :Ниш
Te pričice oko napada na Iran traju već godinama. Nema od toga ništa, ipak je to malo preveliki zalogaj u ovom trenutku. A pogotovu su besmislene priče gde se kao navodi okvirno vreme početka navodnog napada (proleće, april, sledeći mesec, itd.).

Владан

Владан

• АДМИНИСТРАТОР
  • 4530 Поруке
пази амери су се повукли или се повлаче са свих већих ратишта.. немају толику војску да им сије кукуруз... нешто се кува... узмимо само и вјерне поданике Британце у обзир куд су се они запутили наједаред са оноликим бродом??? ће испадне једно големо тепање

Постављена слика

Зосима

Зосима

Дуго је са нама

• Члан
  • 2117 Поруке
  • Локација :Нови Београд
Мислим да је ствар више него озбиљна,а и пре неки дан су амери довукли носач и подморнице у ту област...
Дакле,ако се удари на Иран,то ће бити сасвим другачија прича од Ирака,Либије,Србије...

И не бих да ширим страх , али скоро чух у неком црквеном друштву,да је о Јефрем, онај старац што је духовник свим манастирима по Аризони,а дошао са св горе,поручио својој братији са Атоса,да складиште храну ?!
"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Владан

Владан

• АДМИНИСТРАТОР
  • 4530 Поруке

Цитат

Мислим да је ствар више него озбиљна,а и пре неки дан су амери довукли носач и подморнице у ту област...
Дакле,ако се удари на Иран,то ће бити сасвим другачија прича од Ирака,Либије,Србије...

facenew22222222

Постављена слика

Жељко Билбија

Жељко Билбија

Инвентар форума

• Члан
  • 5699 Поруке
  • Локација :Italija

Погледај порукуЈустинијан, за February 03 2012 - 19:55, каже:

Sta ima Iran sa nama i saveznistvom? Slali su oruzije muslianima u proteklom ratu imitekako su finansijeri raznih teroristickih grupa sirom svijeta, ukjljucujuci i Kosovo.

Osim toga, razmisli malo kako je Izraely okruzenom arapskim neprijateljima, od kojih neki negiraju Izraelu oravo na postojanje, medju kojima je Iran prvi i najglasniji, koji jos smatra da Izrael treba unistiti.

Jel priznao Iran Kosovo?
Уколико би Бог био могућ за описивање и дефинисање он би самим тим постао ограничен и то првенствено вербално, односно примитивним људским ријечима (знамо да нпр. китови имају далеко префињенију и комплекснију комуникацију од људи) и ја вас питам - какав је то Бог који сав стане у нашу примитивну логику и језик?

Сличне Теме

0 Корисник (а) чита ову тему

0 чланова, 0 посетилаца, 0 скривених корисника

Добро нам дошли!Позивамо Вас да нам се придружите једноставном и брзом регистрацијом и користите све предности регистрованог члана----->Кликни Овде!

наше награде

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација.Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије.За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.

© ☦ 2012 Сва права задржана.