Пређи на везу

facebook rss twitter youtube stickam

Очинска поука Владике Давида љубостинским сестрама које напуштају Литургију (аудио)

* * * * * 7 Гласови

• Please log in to reply
347 одговор(а) на ову тему

Иван Цветковић

Иван Цветковић

само једну струју горим

• САЈТ АДМИНИСТРАТОР
  • 9018 Поруке
  • Локација :Дубоооока
Нецрквена свест је присутна код многих који долазе у Цркву. Та несаборна и нецрквена свест не заобилази и манастире који су увек били наша узданица и семе духовности, а у најтежим тренуцима и места где су се решавала кључна питања по Цркву и државу. Нажалост, поједина сестринства и братства која утемељење за свој живот у манастиру не виде у послушности свом Епископу, а кроз Епископа и Цркви, већ у свом личном нахођењу. Љубостиња није изузетак. Послушајте ово, наравно ако имате стрпљења и живаца, мислим на почетак снимка... а касније ћете чути најлепше речи једног истинског духовног Оца:

http://www.eparhijak...1%9A%D0%B8.html

Сада ни Владика Давид није довољно православан за овакве надобудне главе.

edit

Снимак сам преслушао три пута, сада натенане слушам и четврти пут!

Иван Цветковић

Иван Цветковић

само једну струју горим

• САЈТ АДМИНИСТРАТОР
  • 9018 Поруке
Ово је снимак са разговора са Владиком. Морамо много, много, много да радимо на заједничкм разумевању. Ђаво би највише волео да нас разбије духовно. Не смемо и не можемо да допустимо.

obi-wan

obi-wan

Jedi General

• ГЛОБАЛНИ МОДЕРАТОР
  • 6167 Поруке
  • Локација :Coruscant
Ma ko da slusa to, samo dobijes gastritis.
Ajde prepricaj ukratko sta njemu zameraju...
"Vi morate upoznati zemaljsko da bi ste ga voleli, a Bozansko se mora voleti da bi se upoznalo." Paskal

Иван Цветковић

Иван Цветковић

само једну струју горим

• САЈТ АДМИНИСТРАТОР
  • 9018 Поруке
Слушајте пажљиво, па ако желите да коментаришемо. Једној сестри је проблем дужина Литургије. Каже, хоћемо да се пре заврши.

Веома је интересантно, ово што причају је заправо слика целе наше Цркве. Довољно је чути некултуру оних који "бране веру"

мирођија

мирођија

Инвентар форума

• МОДЕРАТОР ЖРУ
  • 8776 Поруке
Била сам тамо пре седам година, били смо нешто нагрђени од једне старије сетре,
о томе где се и како пале свеће.
Више нисмо отишли, нажалост.
.

draganzzz

draganzzz

Интересује се

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 360 Поруке
Ko je preslusao neka nam kaze ukratko u cemu je problem da ne gubimo vreme ovde na radnim mestima?

Јустинијан

Јустинијан

Инвентар форума

• почасни модератор
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 5193 Поруке
  • Локација :Бања Лука
Шта је у питању, јел се неко буни да "новотарије" нису довољно "нове", или "старотраије" нису довољно "старе"?
Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Иван Цветковић

Иван Цветковић

само једну струју горим

• САЈТ АДМИНИСТРАТОР
  • 9018 Поруке
Па овако ствари стоје: Некултура оних који хоће да Владики спочитавају како треба да служи. Људи који свакако не знају шта је Литургија не желе да схвате шта је Црква и заједница. Мислим, свака част Владики Давиду. Владика Давид је најстрпљиви Владика кога сам до сада имао прилике да слушам.

Нико не сме ништа да каже од ових надобудних тзв "бранитеља". Срамота шта се дешава у нашим манастирима. Наравно, не свима. Љубостиња одавно ово ради! Постала је окупљалиште људи који напуштају своје парохије, свог свештеника и одлазе у манастирима где се на главу пењу онима који најпре треба да живе у послушању и пуне им уши са светским глупостима које немају баш никакве везе са истином.

Лазар Нешић

Лазар Нешић

поп-арт-теолог

• Теолог
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1164 Поруке
  • Локација :Morgue
Ево ја почињем да слушам и већ ме мрак вата ... winter
Хтео сам нешто да напишем, али многи би се наљутили. Ћутим.
Хришћански атеизам = Веровати у Бога, али живети као да Он не постоји

ZvonkoM

ZvonkoM

Инвентар форума

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 7126 Поруке
Манастири више нису што су (можда) некада били. Нажалост, многи монаси застране и оду у крајности.

Posted Image

The man who reads nothing at all is better educated than the man who reads nothing but newspapers.
--Thomas Jefferson

Анастасија

Анастасија

Laza,duševna oaza.

• АДМИНИСТРАТОР
  • 20847 Поруке
  • Локација :بلغراد
Sad slušam i prvo što mi skreće pažnju je velika strpljivost vladike Davida i mirnoća sa kojom sluša šta mu spočitavaju.Opet ista priča - Liturgija.
" Нема те мржње,које нисам сит,ни љубави,које нисам гладан."

draganzzz

draganzzz

Интересује се

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 360 Поруке
Juce smo besedili na jednoj sedeljci,
da je navodno splasnula ova prica, barem u Beogradu, gde je opste sarenilo od sluzbi
a sve manje ljudi to komentarise, medjutim unutrasnjost je i dalje opterecena ovim "problemima".

0 Корисник (а) чита ову тему

0 чланова, 0 посетилаца, 0 скривених корисника

Добро нам дошли!Позивамо Вас да нам се придружите једноставном и брзом регистрацијом и користите све предности регистрованог члана----->Кликни Овде!

наше награде

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација.Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије.За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.

© ☦ 2012 Сва права задржана.