Одговор February 04 2012 - 23:13
Одговор February 05 2012 - 13:42
Одговор February 07 2012 - 21:12
Одговор February 07 2012 - 21:32
Одговор February 07 2012 - 21:36
Одговор February 07 2012 - 21:39
Одговор February 07 2012 - 21:53
Тешки су...искуствено знам да су већина оних које сам упознао тешки ко' црна земља са својим ултрарадикалним погледом на људе који не деле њихове ставове.Додуше, са неистомиљеницима избегавају контакт, али ако се деси да га којим случајем имају онда незадрживо, као олуја, испливава на површину сва њиховова ригидност и радикалистички став не само по питању вере већ и много чега другог...једно очигледно генерише остало.
Међутим, без обзира на све, није лепо да их називамо будалама.
Међутим, без обзира на све, није лепо да их називамо будалама.
Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!
Одговор February 07 2012 - 23:21
Nikola R, за January 27 2012 - 00:02, каже:
Тамо стоји август 2011.
"... Акакије је јуче на претпразништво Преображења стигао из Француске у Србију где је одмах са српске границе директно отишао у манастир Милишево како би се поклонио гробу Светитеља Саве првог Архиепископа Српског."
"... Акакије је јуче на претпразништво Преображења стигао из Француске у Србију где је одмах са српске границе директно отишао у манастир Милишево како би се поклонио гробу Светитеља Саве првог Архиепископа Српског."
клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски
клик Кољивари и пракса честог причешћивања
Одговор February 07 2012 - 23:33
Драган ortodox, за January 27 2012 - 04:27, каже:
А да питам онда нешто вас: Да ли ако сам Православац треба да целивам Папи руку ? Да ли је то оно што заступате ? И некако да кажем и то; Ти припадаш овоме или ономе и гледање којим жигом кога жигосати ми је безвезе, као и та "полиција мисли" као код Орвела... калупљење мишљења или условно мишљења пошто се иде на усвајање препорученог готовог мишљења. Конкретно одговарам : У Цркви сам али нисам за унијаћење под Папом. По вама испада да није Православац свако ко не признаје Папу за поглавара. По мени Ватикан треба да се покаје и тражи опрост за сва злодела која је благословио и изазвао ако жели да се искрено врати Хришћанству, па као искрени покајник покајничко место да заузме, па онда можемо даље нешто, иначе немам ништа против верника Римокатолика али знам шта јесам и шта хоћу да будем. Дакле мишљења сам: Ни излазак из СПЦ ни признавање Папе за поглавара а поготово непогрешивости његове. На снимку се види јасно шта се догађа, немам ни права ни жеље да судим али имам да расуђујем. Пошто сам конкретно одговорио очекујем исто конкретан одговор: Да ли сматрате да треба Православац Папи да целива руку ? Признајете ли Папу за поглавара ? Да ли би ако то подржавате и емотивно се уносите у одбрану тога поступили и ви исто ?
мислим да си упао у шему маркетинга ликова који ником из СПЦ не мисле добро, већ само трубе како је код њих мега-истински-добро, почев од артемита па до квази-зилота.
а што се тиче твојих конкретних питања, не бих папи љубио руку али бих га ословљавао како доликује али не видим поенту поступања по протоколу који је ионако добровољан а не обавезан, нити ме занима шта неко мисли да православан треба да уради, па биле и владике у питању. да је то став Цркве, онда немам никакав проблем са послушањем и не бих ни трепнуо да се сагнем и пољубим му руку.
и какво је то питање о признању папе, потпуно је бесмислено пошто папа и нема никаквог додира са Православном Црквом, док год су раздвојене две Цркве?
али да, признајем благодат РКЦ јер је то саборни став Православне Цркве, а још ми није израстао верометар да мерим где дише Дух Свети.
тачно се и зна за шта се признаје и докле благодатност једни другима.
клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски
Одговор February 08 2012 - 23:13
Милан Меденица
, за February 07 2012 - 23:33, каже:
извини, а ко је икад из СПЦ помињао унијаћење и признање Папе за некаквог непогрешивог поглавара, још горе - углављивање људи у Цркву по цену људскости?
мислим да си упао у шему маркетинга ликова који ником из СПЦ не мисле добро, већ само трубе како је код њих мега-истински-добро, почев од артемита па до квази-зилота.
а што се тиче твојих конкретних питања, не бих папи љубио руку али бих га ословљавао како доликује али не видим поенту поступања по протоколу који је ионако добровољан а не обавезан, нити ме занима шта неко мисли да православан треба да уради, па биле и владике у питању. да је то став Цркве, онда немам никакав проблем са послушањем и не бих ни трепнуо да се сагнем и пољубим му руку.
и какво је то питање о признању папе, потпуно је бесмислено пошто папа и нема никаквог додира са Православном Црквом, док год су раздвојене две Цркве?
али да, признајем благодат РКЦ јер је то саборни став Православне Цркве, а још ми није израстао верометар да мерим где дише Дух Свети.
Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.
Одговор February 08 2012 - 23:16
Одговор February 08 2012 - 23:19
petar m, за February 08 2012 - 23:16, каже:
Imam tu knjizicu(prodaje se i u bg-u). I nije toliko losa u odnosu na svu ostalu slicnu literaturu.
Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.
Сличне Теме
|
Ziloti by Vukman CejovicЗапочето од jovan zilot, Feb 08 2012 |
|
|
|
|
ЗИЛОТИ или ко од кога брани ПравослављеЗапочето од marija, Jun 14 2009 |
|
|
|
|
Зилоти унутар Римокатоличке црквеЗапочето од marko_13, Jan 16 2011 |
|
|
|
|
Шта "зилоти" Матејевци узимају као оправдањеЗапочето од Искушеник, Nov 11 2009 |
|
|
0 Корисник (а) чита ову тему
0 чланова, 0 посетилаца, 0 скривених корисника

Пријавите се »
Региструј се

Назад на врх