Одговор January 08 2012 - 12:27
Mnogo mi je zao ateista.Toliko su diskriminisani,ugrozeni,primorani da gledaju verske obrede i svestenike na TV,moraju da gredaju proslavu gradske slave,oduzima im se novac za verske objekte,uvodi veronauka....Ma greota i stvarno zalosno da covek zaplace.Trebalo bi da organizujemo zajednicku molitvu za nase ateiste.
Neka naša ljubav bude agape
Одговор January 08 2012 - 12:31
ignjat, за January 08 2012 - 12:27, каже:
Mnogo mi je zao ateista.Toliko su diskriminisani,ugrozeni,primorani da gledaju verske obrede i svestenike na TV,moraju da gredaju proslavu gradske slave,oduzima im se novac za verske objekte,uvodi veronauka....Ma greota i stvarno zalosno da covek zaplace.Trebalo bi da organizujemo zajednicku molitvu za nase ateiste.
Eto primer diskriminacije.
Dakle kada vasi svestenici pricaju po tv-u to je ok. Kada vi drzite slova i govore to je ok.
Ali kada ateisti pricaju to je onda mnogo ti je zao ateista.
Sram nas bilo sto se bunimo protiv stvari za koje smatramo da nisu ok?
Kao na primer da dajemo pare sto je drustvu i drzavi savrsheno nepotrebno.
JEDAN MLADI COVEK VISE U KAFANI - JEDAN MLADI COVEK MANJE NA ULICI!
A da popricamo malo niocemu kao ljudi?
Одговор January 08 2012 - 12:33
iurisprudentia, за January 08 2012 - 12:17, каже:
Ja vidim uopste nije naivan problem.
Dosta ljudi poprilichno ruzno reaguje kada im kazem da sam ateista bar ovde po Nisu.
Evo spominjao sam ortaka koji me je obrisao na fejsu jer sam ateista. TAd te niko ne dira ali da budes dobri mali cutljivi ateista.
Problem nije kada kazes samo da si ateista problem dolazi kada krenu da pricaju o religiji i oce da cuju tvoje misljenje ili kada ti krenes da pricas o religiji.
Kada krenes da svojim misljenjem ugrozavas njihovo misljenje. Kada iznes da STVARNO mislis da je NJIHOVO misljenje pogresno i da se u srzi ne slazes sa istim.
Tada problem krece.
Dosta ljudi poprilichno ruzno reaguje kada im kazem da sam ateista bar ovde po Nisu.
Evo spominjao sam ortaka koji me je obrisao na fejsu jer sam ateista. TAd te niko ne dira ali da budes dobri mali cutljivi ateista.
Problem nije kada kazes samo da si ateista problem dolazi kada krenu da pricaju o religiji i oce da cuju tvoje misljenje ili kada ti krenes da pricas o religiji.
Kada krenes da svojim misljenjem ugrozavas njihovo misljenje. Kada iznes da STVARNO mislis da je NJIHOVO misljenje pogresno i da se u srzi ne slazes sa istim.
Tada problem krece.
Овај одговор је уређен од Јане: January 08 2012 - 12:41
Одговор January 08 2012 - 12:33
OK, ja ne mogu da pricam osim za Beograd. Nikada nisam doziveo bilo kakvu neprijatnost. Jeste me jednom jedna drugarica pogledala cudno kad je saznala da sam ateista... mislim da je prvi put cula nekog da se tako javno izjasnjava
Elem to nije diskriminacija sto ti pricas. Naravno da su ljudi defanzivni kad im diras u duboka uverenja, pa to je toliko trivijalno.
The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one
In the absence of science, opinion prevails
In the absence of science, opinion prevails
Одговор January 08 2012 - 12:37
Pa nije trenutno in. Kao što nije da ne gledaš Velikog brata, Veliku farmu, Pink...ili Noletove mečeve. Na stranu koliko ljudi zna šta to uopšte znači; ono, kad im kažeš, pa kad treba da reaguju nekako.
Одговор January 08 2012 - 12:39
sqny, за January 08 2012 - 12:33, каже:
Kakva je selendra taj Nis
.
Ej be bate be pa ne diraj mi nis be!?!
OK, ja ne mogu da pricam osim za Beograd. Nikada nisam doziveo bilo kakvu neprijatnost. Jeste me jednom jedna drugarica pogledala cudno kad je saznala da sam ateista... mislim da je prvi put cula nekog da se tako javno izjasnjava
.
Elem to nije diskriminacija sto ti pricas. Naravno da su ljudi defanzivni kad im diras u duboka uverenja, pa to je toliko trivijalno.
A kad te neko izbrise sa fejsa?
Mada nisam mislio samo na diskriminaciju mislio sam generalno na to negativno ponasanje prema nekom jer je ateista.
Ma sto je najgore ne diras im ti uverenja, dira im tvoje uverenje o toem se radi. Ne mogu da podnesu da postoji neko ko misli da je sve to usta oni VERUJU pusta prica.
VEcina njih ni ne konta da rec VERA nije isto sto i rec ZNANJE i onda kada ti kao ateista dodjes ti ih podsetis.
Ovako dok je to "javno menjenje" dodje mu ko znanje."Bog postoji pitaj koga 'oces"
Do
GeniusAtWork, за January 08 2012 - 12:37, каже:
Pa nije trenutno in. Kao što nije da ne gledaš Velikog brata, Veliku farmu, Pink...ili Noletove mečeve. Na stranu koliko ljudi zna šta to uopšte znači; ono, kad im kažeš, pa kad treba da reaguju nekako. 
totalno, moraju ljudi da imaju neku reakciju i ja budala
Одговор January 08 2012 - 12:49
Одговор January 08 2012 - 12:52
Да поновим, пошто ми је мобилни направио збрку па сам морао да мењам пост:
@Јурис
Тако је то кад разговарају "прави православци" и "прави атеисти". Шатро да чују мишљење другог, а уствари нањушили особу са другачијим мишљењем па крену да убеђују... Прави верник никад не улази у интиму туђег начина веровања већ веру сведочи начином живљења, а прави атеиста никад не мисли о Богу ...
@Јурис
Тако је то кад разговарају "прави православци" и "прави атеисти". Шатро да чују мишљење другог, а уствари нањушили особу са другачијим мишљењем па крену да убеђују... Прави верник никад не улази у интиму туђег начина веровања већ веру сведочи начином живљења, а прави атеиста никад не мисли о Богу ...
Одговор January 08 2012 - 12:54
Јане, за January 08 2012 - 12:33, каже:
E o tome говорим. Кад крену да разговарају "прави православци" и "прави "атеисти". Шатро да чују мишљење другог, а уствари нањушили особу са другачијим мишљењем па крену да убеђују... Прави верник никад не улази у интиму туђег начина веровања већ веру сведочи начином живљења, а прави атеиста никад не мисли о Богу и питањима у вези њега...
Ne slazem se da pravi ateista nikad ne misli o bogu.
Da ne misli o bogu ne bi mogao da zakljuci da ne postoji t.j da stekne to uverenje.
A verujem ti da su ovo pravi pravoslavci, medjutim mene ne brinu pravi pravoslavci. Da su svi pravoslavci slichni makar upola kao Meda,
Cak i da hocu ne bih jednsotavno imao sta.
Ali ja jednostavno ne mogu da shvatim niti mi se imalo svidjaju ljudi kao Mihailo npr.
O onim jereticima i pravo-evangelo-slavcima ko winux tek ne mogu da pricam tek da ne pricam.
Цитат
Да поновим, пошто ми је мобилни направио збрку па сам морао да мењам пост:
Videh pa sad i odgovorih
Одговор January 08 2012 - 13:29
iurisprudentia, за January 08 2012 - 12:54, каже:
Da ne misli o bogu ne bi mogao da zakljuci da ne postoji t.j da stekne to uverenje.
A kako je poceo da misli o necemu sto ne postoji? Odakle mu ideja o postojanju Boga?
Уколико би Бог био могућ за описивање и дефинисање он би самим тим постао ограничен и то првенствено вербално, односно примитивним људским ријечима (знамо да нпр. китови имају далеко префињенију и комплекснију комуникацију од људи) и ја вас питам - какав је то Бог који сав стане у нашу примитивну логику и језик?
Одговор January 08 2012 - 13:48
Одговор January 08 2012 - 14:15
Ne smetaju mi tzv. ateisti. Smetaju mi ljudi koji ... Kao što kažu naši stari:
"Beži od njega, njemu ništa nije sveto".
Ali pošto verujem da i ja imam svojih (prema Bogu upućenih) neprijatnosti,
ne gundjam protiv onih koji mi smetaju.
"Beži od njega, njemu ništa nije sveto".
Ali pošto verujem da i ja imam svojih (prema Bogu upućenih) neprijatnosti,
ne gundjam protiv onih koji mi smetaju.
Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ www.liturgija.net или +381 (0)63 839 6761
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ www.liturgija.net или +381 (0)63 839 6761
Сличне Теме
|
Istraživanje u SAD: ateisti i agnostici saosećajniji od vernikaЗапочето од GeniusAtWork, May 04 2012 |
|
|
|
![]()
|
"Ateisti Srbije" vs BU i PBFЗапочето од petar m, Mar 26 2012 |
|
|
|
|
Ateisti konacno mogu...Започето од Batman, Mar 14 2012 |
|
|
|
|
Ateisti i vernici imaju drugačiji mozak?Започето од Dragi, Jan 22 2012 |
|
|
|
|
Predsjednik europskog parlamenta: „Agresivna, te zapravo netolerantna, manjina, željela bi našu vjeru zaključati u malenu kutijicu privatnosti“Започето од Ivan Zelić, Jan 04 2012 |
|
|
0 Корисник (а) чита ову тему
0 чланова, 0 посетилаца, 0 скривених корисника

Пријавите се »
Региструј се
Ова тема је закључана

Назад на врх