Пређи на везу

facebook rss twitter youtube stickam

Planet of the Apes. Za evolutivne neverne tome.

Homosapiens HomoErectus Neardethal

• Please log in to reply
242 одговор(а) на ову тему

iurisprudentia

iurisprudentia

Не мисли да оде

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 4394 Поруке
  • Локација :Krusevac Nis
Zanimljiv dokumentarac o tri vrste ljudi i kako smo upravo mi Homosapiensi preziveli i zasto.

U pitanu su nasi ekstremno bliski srodnici homoerectusi i neardetalci.

U filmu se kroz pokazivanja pojedinih kostiju i lobanja jasno vidi koliko su zapravo SLICHNI nama, skoro pa isti uz neke minijaturne razlije.

Vecina ih danas ne bi razlikovala od drugog coveka osim velicine i oblika mozga i josh nekih osobina u zglobovima.

Kako li bi ove "kreacionisti" objasnili zivo me zanima...

http://topdocumentar...ttle-for-earth/
JEDAN MLADI COVEK VISE U KAFANI - JEDAN MLADI COVEK MANJE NA ULICI!
A da popricamo malo niocemu kao ljudi?

ZvonkoM

ZvonkoM

Инвентар форума

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 7126 Поруке

Погледај порукуiurisprudentia, за December 29 2011 - 02:30, каже:

Zanimljiv dokumentarac o tri vrste ljudi i kako smo upravo mi Homosapiensi preziveli i zasto.

U pitanu su nasi ekstremno bliski srodnici homoerectusi i neardetalci.

U filmu se kroz pokazivanja pojedinih kostiju i lobanja jasno vidi koliko su zapravo SLICHNI nama, skoro pa isti uz neke minijaturne razlije.

Vecina ih danas ne bi razlikovala od drugog coveka osim velicine i oblika mozga i josh nekih osobina u zglobovima.

Па нормално... :)

Posted Image

The man who reads nothing at all is better educated than the man who reads nothing but newspapers.
--Thomas Jefferson

iurisprudentia

iurisprudentia

Не мисли да оде

• Члан
  • 4394 Поруке

Погледај порукуZvonkoM, за December 29 2011 - 03:06, каже:

Па нормално... :)

Pravo da ti kazem ne razumem ni kontekst, ni smisao ni razlog ovog komentara.

Sem potencijalno nerazumevanje da sa njima imamo JASNO zajednickog pretka.
:)

Иван Недић

Иван Недић

теолог у покушају, преводилац

• МОДЕРАТОР ЖРУ
  • 1134 Поруке
  • Локација :Младеновац
И не само то. Него је долазило до мешања, па је део њиховог генотипа преживео до данас
http://www.nature.co...s.2010.194.html

Toma

Toma

Наш човек

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 613 Поруке
  • Локација :BG

Погледај порукуiurisprudentia, за December 29 2011 - 03:42, каже:

Sem potencijalno nerazumevanje da sa njima imamo JASNO zajednickog pretka.

Razlike izmedju muškarca i žene su tako male (mada - živele razlike! :) )
pa ipak muškarci nisu sposobni da 'izrode' život.

Lično verujem da je Isti Izvor 'razlog' postojanja i majmuna i ljudi.
Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ www.liturgija.net или +381 (0)63 839 6761

iurisprudentia

iurisprudentia

Не мисли да оде

• Члан
  • 4394 Поруке

Погледај порукуToma, за December 29 2011 - 10:05, каже:

Lično verujem da je Isti Izvor 'razlog' postojanja i majmuna i ljudi.

Oni se ne razlikuju nista manje od nas. vecina njih su mogl ida razvijaju tehnologije isto kao i mi i da su preziveli danas bi mogli komotno da koriste kompijutere, citaju i pisu, govore etc.

Homoerectusi ne bi mogli bad sve isto kao mi da rade jer su im zglobovi malo drugaciji od nas.

Da ih imamo danas tu vise bi smo cenili nas a i ne bi smo mislili da smo nesto preterano posebno u odnosu na druge vrste zivotinja.

Цитат

И не само то. Него је долазило до мешања, па је део њиховог генотипа преживео до данас

Da da znam za neardetalce zato neki ljudi imaju predispozicije za veliku snagu bas kao neardetalci.

Mracnjak

Mracnjak

Дуго је са нама

• атеиста
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 2667 Поруке
;)

View PostАлександар Радовановић, on January 27 2012 - 12:47, said:

Мрачни, имам доказ да туфнасти слон не постоји. Да га има, био би у зоолошком врту и сви би га видели

Лепи Сића

Лепи Сића

Не мисли да оде

• Члан
  • 4308 Поруке
Apsolutno je netačno da su izumrle vrste o kojima se govori. Čak i one koje su pre njih.
I dan danas na istom katu nebodera sa mnom živi Laza "Kromanjonac". Od milošte zvan Krom.

Постављена слика

Александар Милојков

Александар Милојков

Александар Милојков, теолог

• АДМИНИСТРАТОР
  • 10498 Поруке
  • Локација :Београд
"Слично" и "исто" су два потпуно различита појма. Нисам од оних који пљује по ТЕ, али ми је тај прелазак са врсте на врсту нелогичан (ОК је развој у оквиру врсте). Међутим, овде се можда ради о варијацијама унутар једне врсте. И данас људи имају неке своје природне особености (раса). Ни ја данас не бих могао да урадим нешто што може човек у Амазону, на пример. Нема шансе, рецимо, да би мој желудац сварио оно што би његов. Ипак, ми нисмо две врсте, већ једна - човек.
"Само оне, који су слепи за све од Бога ниже, Господ умудрује; показујући им оно што је од свега светије."

Свети Максим Исповедник

angst

angst

Дуго је са нама

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1163 Поруке

Погледај порукуАлександар, за January 28 2012 - 12:20, каже:

"Слично" и "исто" су два потпуно различита појма. Нисам од оних који пљује по ТЕ, али ми је тај прелазак са врсте на врсту нелогичан (ОК је развој у оквиру врсте). Међутим, овде се можда ради о варијацијама унутар једне врсте. И данас људи имају неке своје природне особености (раса). Ни ја данас не бих могао да урадим нешто што може човек у Амазону, на пример. Нема шансе, рецимо, да би мој желудац сварио оно што би његов. Ипак, ми нисмо две врсте, већ једна - човек.
Мислим да је у макроеволуцији и цео смисао ТЕ; такође мислим да чак ни најгрђи креационисти не негирају микроеволуцију.

Александар Милојков

Александар Милојков

Александар Милојков, теолог

• АДМИНИСТРАТОР
  • 10498 Поруке
  • Локација :Београд
Рекох, нелогично ми је. Нисам научник и не могу задрто да тврдим ништа по том питању. Зато и не волим да се упуштам у дубиозе, по овом питању.
"Само оне, који су слепи за све од Бога ниже, Господ умудрује; показујући им оно што је од свега светије."

Свети Максим Исповедник

drvce

drvce

Интересује се

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 332 Поруке

Погледај порукуАлександар, за January 28 2012 - 12:20, каже:

Ako na pitanje sta je to "vrsta" dobijemo prilicno razmazan odgovor, onda su neki drugi odgovori jasniji, da tako kazem. "Vrsta" je ljudski pojam za klasifikaciju (nekakvo etiketiranje zarad uproscavanja) koji grupise "slicne" organizme koji ukrstanjem daju plodno potmstvo. Na nivou jednocelijskih mikroorganizama, sa sve bocnim transferima DNK, stvari postaju jos komplikovanije. Dakle u okviru jedne vrste su one jedinke ciji se DNK najmanje razlikuje. Minimalne razlike na pojedinim delovima DNK mogu da dovode do neplodnog potomstva ili do nemogucnosti zaceca! Imamo neobicnu situaciju da je, recimo, veca razlika DNK izmedju konja i magarca, koji mogu da daju mule i mazge, nego izmedju coveka i majmuna koji ne mogu da se ukrstaju.
Ako pitamo da li je DNK izmedju dva coveka "isti" - nije. Da li je DNK izmedju kanarinca i coveka "isti" - nije. Ali istiji je u prvom slucaju nego u drugom. Prelazak iz vrste u vrstu je nalik onom sofizmu, da li zrnce peska cini gomilu...

Сличне Теме

0 Корисник (а) чита ову тему

0 чланова, 0 посетилаца, 0 скривених корисника

Добро нам дошли!Позивамо Вас да нам се придружите једноставном и брзом регистрацијом и користите све предности регистрованог члана----->Кликни Овде!

наше награде

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација.Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије.За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.

© ☦ 2012 Сва права задржана.