Нови пројекат на Поуке.орг- потребна нам је Ваша помоћ!
Започето од Иван Цветковић, Dec 25 2011 18:25
Одговор December 25 2011 - 18:25
Навикли сте да вас редовно обрадујемо неким новим сервисом, дизајном, новим опцијама итд...
Сада смо спремни да одрадимо један заиста вредан подухват на радост свих људи који воле Цркву. Планирамо да направимо Велики црквени адресар где ћемо све Епархије, парохије, манастире, црквене часописе, епархијске институције, богословије... представити на интеренту у виду обилате православне Википедије са прелепим дизајном и са свим потребним опцијама. Сваку страницу ће уређивати ЖРУ тим али и они којима ће страница бити намењена (дакле, све ће бити званично). Поред тога, сваки појединац, свака страница ће имати један општи дизајн али који ће бити веома прилагодљив и сваки уредник странице ће моћи да објављује вести по свом нахођењу, да поставља рекламе (на пример приложника на парохији итд...), да контролише коментаре, да повећже страницу са фејсбуком, да има свој скраени линк, лого итд...
Свестан сам да је ово пројекат који је веома абициозан и свестан сам да људи у Цркви немају баш изграђену свест о значају интернета и његовим предностма за мисију Цркве, али то ће се свакако променити а ово ће бити пројекат који ће редовно да се ажурира.
Е, сада нам је потребна Ваша помоћ, на првом месту финансијска. Ова пројекат ће радити наши пријатељи, професионалци и посао кће сигурно трајати бар месец дана ефективног рада. Они ће преко 80% рада да поклоне, али оне минималне трошкове ми морамо да сакупимо и платимо. Ако сте вољни да нам помогнете и да ову идеју реализујемо и покажемо да је ЗАЈЕДНИЦА битна и на интренету и да не треба само да причамо већ и да деламо, овом послу бисмо приступили одмах.
Новац који је потребан да се посао одради је САМО 300 евра! То је џабе, верујте.
Ја заиста више не могу ( а и нећу) све сам да финансирам јер од свега овога немам никакве материјалне користи. Нема ни један уредник на сајту, све радимо из љубави и волонтерски. Зато нам помозите да ово реализујемо, као и да побољшамо мало сервер (рам меморију)
Када бисмо ово реализовали таиста бих добио један нови полет да радимо још боље и корисније. Поуке.орг је одавно постао лидер међу сајтовима који се баве црквеним темама управо зато што има јаку заједницу. Сада, свако по мало и пројекат завршавамо и за месец дана ћемо имати Велики црквени адресар online! То ће, верујем привући још свештеника на сајт и подарити му још већи квалитет.
Ако желите да помогнете или имате некога (неку фирму која би била спонзор и уједно и добротвор сајта) ко жели и може да нам помогне, јавите ми се на ПП или на мејл urednik@pouke.org или на ЖРУ телефон 061/10-80-100
Унапред хвала и дај Боже да ово што пре реалзујемо. Из овог пројекта ће се изродити нови сервиси, то је сасвим сигурно.
Сада смо спремни да одрадимо један заиста вредан подухват на радост свих људи који воле Цркву. Планирамо да направимо Велики црквени адресар где ћемо све Епархије, парохије, манастире, црквене часописе, епархијске институције, богословије... представити на интеренту у виду обилате православне Википедије са прелепим дизајном и са свим потребним опцијама. Сваку страницу ће уређивати ЖРУ тим али и они којима ће страница бити намењена (дакле, све ће бити званично). Поред тога, сваки појединац, свака страница ће имати један општи дизајн али који ће бити веома прилагодљив и сваки уредник странице ће моћи да објављује вести по свом нахођењу, да поставља рекламе (на пример приложника на парохији итд...), да контролише коментаре, да повећже страницу са фејсбуком, да има свој скраени линк, лого итд...
Свестан сам да је ово пројекат који је веома абициозан и свестан сам да људи у Цркви немају баш изграђену свест о значају интернета и његовим предностма за мисију Цркве, али то ће се свакако променити а ово ће бити пројекат који ће редовно да се ажурира.
Е, сада нам је потребна Ваша помоћ, на првом месту финансијска. Ова пројекат ће радити наши пријатељи, професионалци и посао кће сигурно трајати бар месец дана ефективног рада. Они ће преко 80% рада да поклоне, али оне минималне трошкове ми морамо да сакупимо и платимо. Ако сте вољни да нам помогнете и да ову идеју реализујемо и покажемо да је ЗАЈЕДНИЦА битна и на интренету и да не треба само да причамо већ и да деламо, овом послу бисмо приступили одмах.
Новац који је потребан да се посао одради је САМО 300 евра! То је џабе, верујте.
Ја заиста више не могу ( а и нећу) све сам да финансирам јер од свега овога немам никакве материјалне користи. Нема ни један уредник на сајту, све радимо из љубави и волонтерски. Зато нам помозите да ово реализујемо, као и да побољшамо мало сервер (рам меморију)
Када бисмо ово реализовали таиста бих добио један нови полет да радимо још боље и корисније. Поуке.орг је одавно постао лидер међу сајтовима који се баве црквеним темама управо зато што има јаку заједницу. Сада, свако по мало и пројекат завршавамо и за месец дана ћемо имати Велики црквени адресар online! То ће, верујем привући још свештеника на сајт и подарити му још већи квалитет.
Ако желите да помогнете или имате некога (неку фирму која би била спонзор и уједно и добротвор сајта) ко жели и може да нам помогне, јавите ми се на ПП или на мејл urednik@pouke.org или на ЖРУ телефон 061/10-80-100
Унапред хвала и дај Боже да ово што пре реалзујемо. Из овог пројекта ће се изродити нови сервиси, то је сасвим сигурно.
Одговор December 25 2011 - 18:30
Одговор December 25 2011 - 18:30
Да још мало појасним: Епархије, парохије, манастири ће моћи да постављају своје званичне вести са линком ка својим сајтовима што уједно диже рејтинг свим православним сајтовима на интеренту. Моћи ће да потражују помоћ за реализацију својих пројеката, да се баве харитативном делатношћу, екскурзуијама... свим што може да једна црквена дијецеза ради. Заиста је ово један невероватан пројекат и мислим да ћемо га реализивати на најбољи начин.
Одговор December 25 2011 - 18:32
Да, направићемо и рејтинг страница, и можемо да касније када све то заживи да организујемо наше заједничке скупове, а може да се направи и додела награда и тако нешто... ма све може кад се хоће и када се има добре воље за рад.
Одговор December 25 2011 - 18:49
Одговор December 25 2011 - 18:51
Одлично, сада нам фали само још 30,000 
Сви по мало а после ће тај део сајта сам себе да издржава.
Сви по мало а после ће тај део сајта сам себе да издржава.
Одговор December 25 2011 - 18:52
Одговор December 25 2011 - 18:57
Одговор December 25 2011 - 19:23
Свако може да да колико жели, верујем да ћемо веома брзо да сакупимо потребан новац. Овај пројекат је више него добар и користан. Верујте.
Захваљујем се свима који желе да помогну унапред испред Администрације.
Захваљујем се свима који желе да помогну унапред испред Администрације.
Одговор December 25 2011 - 19:57
Одговор December 25 2011 - 20:02
Хвала Лено
И ја верујем да ћемо веома брзо да сакупимо новац, као када смо сакупљали за хостинг и за све ове плаћене сервисе. Људи виде наше добре намере и то иде.
Лепо би било да ово подрже браћа свештеници јер ће највећу добробит од овог пројекта управо да имају њихове Црквене општине и парохије.
Лепо би било да ово подрже браћа свештеници јер ће највећу добробит од овог пројекта управо да имају њихове Црквене општине и парохије.
Одговор December 25 2011 - 20:35
Свака част на овом подухвату!
Добар си Србин, ако имаш слатку душу краља Владимира, издржљивост Немањину, христољубље Савино, ревновање Милутиново, кротост Дечанскога, смерност Урошеву, пожртвовање Лазарево, витештво Страхињино, правдољубље Марково, срце Југовића мајке, поуздање Миличино, благост Јевросимину, милост Косовке девојке, трпељивост поробљеног робља, видовитост слепих гуслара, мудрост српских попова и калуђера, стидљивост народних девојака, надахнуће народних певача, даровитост народних занатлија, отменост народних ткаља и везиља, јасноћу народних пословичара, умереност и одмереност српских сељака, сјај крсне славе свих крштених Срба.ВЛАДИКА НИКОЛАЈ
Сличне Теме
|
Потребна ми је Ваша молитвена подршка САДАЗапочето од о. Агапије, Jan 28 2010 |
|
|
|
|
Форум Верујем од сада активан на Поуке.оргЗапочето од Иван Цветковић, May 14 2012 |
|
|
|
|
Помоћ у вези са набавком лекаЗапочето од C.A._R.I.A., May 13 2012 |
|
|
|
|
Свети Јустин Нови ( Ћелијски ) , беседе у Недељу СамарјанкеЗапочето од Martirije, May 13 2012 |
|
|
|
|
Нови православни форум "Стослов"Започето од Иван Цветковић, Nov 12 2011 |
|
|
0 Корисник (а) чита ову тему
0 чланова, 0 посетилаца, 0 скривених корисника

Пријавите се »
Региструј се

Назад на врх