Пређи на везу

facebook rss twitter youtube stickam

Ateisti srbije - udruženje koje mrzi vjernike?

- - - - -

• Закључај тему Ова тема је закључана
593 одговор(а) на ову тему

Александар Милојков

Александар Милојков

Александар Милојков, теолог

• АДМИНИСТРАТОР
  • 10498 Поруке
  • Локација :Београд
  • Блажени су сиромашни духом, јер је њихово Царство Небеско,
  • Блажени су који плачу, јер ће се утјешити,
  • Блажени су кротки, јер ће наслиједити земљу,
  • Блажени су гладни и жедни правде, јер ће се наситити,
  • Блажени су милостиви, јер ће бити помиловани,
  • Блажени су чисти срцем, јер ће Бога видјети,
  • Блажени су миротворци, јер ће се синовима Божјим назвати,
  • Блажени су прогнани правде ради, јер је њихово Царство Небеско,
  • Блажени сте кад вас осрамоте и узпрогоне и кажу на вас свакојаке рђаве ријечи лажући мене ради. Радујте се и веселите се, јер је велика плата ваша на небесима. (Мт. 5, 3-12.).

"Само оне, који су слепи за све од Бога ниже, Господ умудрује; показујући им оно што је од свега светије."

Свети Максим Исповедник

Александар Милојков

Александар Милојков

• АДМИНИСТРАТОР
  • 10498 Поруке
Постављена слика

Ја сам светлост свету; ко иде за мном неће ходити у тами, него ће имати светлост живота. Исус Христос (Јован, 8:12)
"Само оне, који су слепи за све од Бога ниже, Господ умудрује; показујући им оно што је од свега светије."

Свети Максим Исповедник

Александар Милојков

Александар Милојков

• АДМИНИСТРАТОР
  • 10498 Поруке

Његова Молитва за нас. Благо онима за које се Бог моли!

Ово говори Исус, па подиже очи своје на небо и рече: Оче! Дође час, прослави Сина свог, да и Син Твој прослави Тебе;

Као што си Му дао власт над сваким телом да свему што си Му дао да живот вечни. А ово је живот вечни да познају Тебе јединог истинитог Бога, и кога си послао Исуса Христа.

Ја Тебе прославих на земљи; посао сврших који си ми дао да радим.

И сад прослави Ти мене, Оче, у Тебе самог славом коју имадох у Тебе пре него свет постаде.

Ја јавих име Твоје људима које си ми дао од света; Твоји беху па си их мени дао, и Твоју реч одржаше.

Сад разумеше да је све што си ми дао од Тебе.

Јер речи које си дао мени дадох им; и они примише, и познадоше истинито да од Тебе изиђох, и вероваше да си ме Ти послао.

Ја се за њих молим: не молим се за (сав) свет, него за оне које си ми дао, јер су Твоји.

И моје све је Твоје, и Твоје моје; и ја се прославих у њима.

И више нисам на свету, а они су на свету, а ја идем к Теби. Оче Свети! Сачувај их у име своје, оне које си ми дао, да буду једно као и ми.

Док бејах с њима на свету, ја их чувах у име Твоје; оне које си ми дао сачувах, и нико од њих не погибе осим Сина погибли, да се збуде писмо.

А сад к Теби идем, и ово говорим на свету, да имају радост моју испуњену у себи.

Ја им дадох реч Твоју; и свет омрзну на њих, јер нису од света, као и ја што нисам од света.

Не молим Те да их узмеш са света, него да их сачуваш ода зла.

Од света нису, као ни ја што нисам од света.

Освети их истином својом: реч је Твоја истина.

Као што си Ти мене послао у свет, и ја њих послах у свет.

Ја посвећујем себе за њих, да и они буду освећени истином.

Не молим се, пак, само за њих, него и за оне који ме узверују њихове речи ради;

Да сви једно буду, као Ти, Оче, што си у мени и ја у Теби; да и они у нама једно буду, да и свет верује да си ме Ти послао.

И славу коју си ми дао ја дадох њима, да буду једно као ми што смо једно.

Ја у њима и Ти у мени: да буду сасвим уједно, и да позна свет да си ме Ти послао и да си имао љубав к њима као и к мени што си љубав имао.

Оче! Хоћу да и они које си ми дао буду са мном где сам ја; да виде славу моју коју си ми дао; јер си имао љубав к мени пре постања света.

Оче праведни! Свет Тебе не позна, а ја Те познах, и ови познаше да си ме Ти послао.

И показах им име Твоје, и показаћу: да љубав којом си мене љубио у њима буде, и ја у њима.

Свети Максим Исповедник

Ignjatije

Ignjatije

Дуго је са нама

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 2707 Поруке
Постављена слика

Ходите к мени сви који сте уморни и натоварени, и ја ћу вас одморити.Узмите јарам мој на себе, и научите се од мене; јер сам ја кротак и смеран у срцу и наћи ћете покој душама својим.Јер је јарам мој благ, и бреме је моје лако
Neka naša ljubav bude agape

Katarina N

Katarina N

Не мисли да оде

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 3950 Поруке
  • Локација :Beograd
Da mi polako zakljucavamo ovu temu? Ima li vise smisla :rolleyes: ...
Uostalom, tako bi se lepo zavrsila, Isusova ikona i citat iz Jevandjelja :).
People get what they get, it has nothing to do with what they deserve. Dr House

Александар Милојков

Александар Милојков

• АДМИНИСТРАТОР
  • 10498 Поруке

Погледај порукуKatarina ex izgubljena, за November 22 2011 - 00:45, каже:

Da mi polako zakljucavamo ovu temu? Ima li vise smisla :rolleyes: ...
Uostalom, tako bi se lepo zavrsila, Isusova ikona i citat iz Jevandjelja :).

Да, сестро. Време је да закључамо тему о мржњи. Ево и закључка:

"Ако вас свет мрзи, знајте да је мене мрзео пре вас. Да сте од света, свет би вас волео као своје. Али, пошто нисте од света, него сам вас ја изабрао из света, због тога вас свет мрзи."

Исус Христос

Свети Максим Исповедник

Сличне Теме

2 Корисник (а) чита ову тему

0 чланова, 2 посетилаца, 0 скривених корисника

Добро нам дошли!Позивамо Вас да нам се придружите једноставном и брзом регистрацијом и користите све предности регистрованог члана----->Кликни Овде!

наше награде

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација.Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије.За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.

© ☦ 2012 Сва права задржана.