Пређи на везу

facebook rss twitter youtube stickam

Најбољи савремени духовници у СПЦ

- - - - -

• Please log in to reply
91 одговор(а) на ову тему

JESSY

JESSY

Дуго је са нама

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1726 Поруке
  • Локација :Београд

Погледај порукуАлексаАлексије, за February 08 2012 - 13:15, каже:

Ја идем,он ми је духовник. 0442_feel
о, супер...онда се срећемо... :)
''Христос нам није обећао срећу, већ блаженство. Срећа је ствар овога света, али она није у нашим рукама.''
патријарх Павле

carinjo

carinjo

Интересује се

• Члан
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 408 Поруке
  • Локација :Beograd
U crkvu sv. Trifuna sam povremeno išla godinama, jer mi je tamo kumče išlo pa sam imala prliku da upoznam divnog protu Dejana, izuzetan, iskusan i požrtvovan sveštenik, koji zaista ima blagu reč za svakoga. Osim pomenuih duhovnika pomenula bih Vladiku Joanikija,ujedno snažan i blag duhovnik, i mati Katarinu bivšu Končulansku igumaniju, a sadašnju igumaniju manastira Podmalinsko . Ona je jedna od nepatvorenih i istinitih ličnosti koje sam imala priliku da upoznam. Izuzetna ,obrazovana i iskusna igumanija, čije reči i kad su stroge odišu istinskom brigom za spasenje drugoga.

JESSY

JESSY

Дуго је са нама

• Члан
  • 1726 Поруке

Погледај порукуcarinjo, за February 08 2012 - 13:21, каже:

U crkvu sv. Trifuna sam povremeno išla godinama, jer mi je tamo kumče išlo pa sam imala prliku da upoznam divnog protu Dejana, izuzetan, iskusan i požrtvovan sveštenik, koji zaista ima blagu reč za svakoga.
facenew22222222
''Христос нам није обећао срећу, већ блаженство. Срећа је ствар овога света, али она није у нашим рукама.''
патријарх Павле

pianissimo

pianissimo

Интересује се

• Члан
  • 209 Поруке

Погледај порукуДуња, за November 02 2011 - 14:35, каже:

Потцењујеш овиме што си написао и монаштво и свештенство и књиге. Није ни Господ био у браку па говори о браку. Колико Светих је било безбрачно, и јел то што нису били у браку значи да нису компетентни да причају и саветују на ту тему? Колико њих је читав век провело уз црквене књиге и има веће духовно искуство од многих који имају прегршт искуства са људима, али им мањка духовна ( хришћанска ) дубина или се једноставно не сналазе и потребан им је савет.

Да си тражио до пре пар година Патријару Павлу савет о браку, јел би му рекао то што причаш је глупост, ти немаш појма како је мени у браку јер ти ниси у браку? Ако идемо том логиком, онда ни свештеник није компетентан да те саветује и духовно усмерава јер о многоме зна "само из књига". Замисли да се разболиш, убијеш човека, украдеш или било шта друго, одеш код свештеника и кажеш му: Ма глупост је да ме ти саветујеш о томе када ниси ни болестан, нити си убио нити крао. Како ти можеш мене да саветујеш када нисмо у истој ситуацији? Глупост невиђена!

Ако ћу ја, као верник, да одмеравам животно искуство свештеника и да ценим његову валидност по питању давања савета и да занемарим благослов који тај човек има како би ме усмерио и помогао ми кроз савете, онда сам у проблему.
Slazem se u potpunosti.

pianissimo

pianissimo

Интересује се

• Члан
  • 209 Поруке
O. Romilo Jelic, iguman manastira Duboki Potok. Inace duhovnik moje porodice.

Лазар Нешић

Лазар Нешић

поп-арт-теолог

• Теолог
  • 1164 Поруке
  • Локација :Morgue

Погледај порукуJESSY, за February 08 2012 - 12:58, каже:

да ли ви сви који сте поменули о.Дејана идете код њега у храм св,Трифуна...?

Исповедам се код њега од 2004. године.
Ишао сам стално као студент, а сада по потреби, тј, кад дођем горе у Бг.
Хришћански атеизам = Веровати у Бога, али живети као да Он не постоји

JESSY

JESSY

Дуго је са нама

• Члан
  • 1726 Поруке

Погледај порукуЛазар Нешић, за February 08 2012 - 16:06, каже:

Исповедам се код њега од 2004. године.
Ишао сам стално као студент, а сада по потреби, тј, кад дођем горе у Бг.
баш ми је драго...можда се сретнемо некад...сви форумаши kolo2
патријарх Павле

Ристо Подвожњак

Ристо Подвожњак

Интересује се

• Члан
  • 274 Поруке
У захумско-херцеговачкој епархији, игуман манастира Завала отац Василије. Прави подвижник. Према свиједочењу једног мог пријатеља, владика Атанасије Јевтић је рекао да је срећан што је достојан да дирне његову мантију. А Завала је можда једини манастир у православљу гдје је насликана фреска Христа као старца.
Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Сличне Теме

1 Корисник (а) чита ову тему

0 чланова, 1 посетилаца, 0 скривених корисника

Добро нам дошли!Позивамо Вас да нам се придружите једноставном и брзом регистрацијом и користите све предности регистрованог члана----->Кликни Овде!

наше награде

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација.Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије.За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.

© ☦ 2012 Сва права задржана.