08. Септембар , 2010, 10:07:46 *
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.
Да нисте изгубили свој активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

Почетна   Помоћ Претрага Пријављивање Регистрација Skype Chat TeamSpeak3  

Допада вам се ова страница ? Дајте нам ваш глас, кликните на банер
Странице: [1] 2 3 ... 52   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Поставите питање свештенику  (Прочитано 27564 пута)
0 чланова и 4 гостију прегледају ову тему.
Светлана
Гост
« послато: 28. Мај , 2009, 10:52:33 »

Можемо да направимо и групу Свештено лице, па да имају другу боју кад су присутни на форуму, тако да се одмах зна коме чланови могу да се обрате као свештеном лицу. Наравно, ушли би у ту групу само они за које се зна сигурно ко су, чак и када им је ник другачији. Ако се слажете, оци, пријавите се оцу Горану (Alefshin) или оцу Ивану (свештеник Иван Цветковић) да вас прикључе групи Свештено лице. У Свештена лица спадају свештеници, ђакони, монаси и монахиње. Такође, чтеци и појци, могу да буду у посебној групи опет посебне боје, под називом Појци.
« Последња измена: 19. Септембар , 2009, 09:56:32 свештеник Иван Цветковић » Сачувана
свештеник Иван Цветковић
Гост
« Одговор #1 послато: 28. Мај , 2009, 18:01:15 »

Ја се у потпуности слажем. Идеја је на свом месту.
Сачувана
Лазарица
мисионар
Инвентар форума
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 5.770

Kaži mi ko ti je prijatelj pa će mi on reći ko si

« Одговор #2 послато: 28. Мај , 2009, 22:53:52 »

ja ću odmah da pitam Smiley
većina već zna da ja stalno zapitkujem ali nikao da stignem i do odgovora Smiley

Kaže se da je prvi greh upravo greh o postu, tj o jelu, no stalno me kopka pitanje da li  je akcenat na jelu ili neposlušnosti?

Eva nije poslušala savet Boga, a takođe ni Adam, dakle da li je veći greh jelo ili neposlušnost tj koji je ustvari to prekrđšen tj upražnjen

kad kažem savet ja sam Sv.pismo uvek shvatala kao jedno uputstvo za život,a ne kao narednu ili naređenje.

I mi deci koju volimo često kažemo, ne diraj to, ne bacaj ovo...pa mi ej nekako stalno ta ideja o neposlušnosti u glavi

Ovo sad dođe kao pitanje šta ej starije kokoška ili jaje Smiley

ne zamerite

Сачувана

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.
свештеник Иван Цветковић
Гост
« Одговор #3 послато: 28. Мај , 2009, 23:53:23 »

većina već zna da ja stalno zapitkujem ali nikao da stignem i do odgovora Smiley

Kaže se da je prvi greh upravo greh o postu, tj o jelu, no stalno me kopka pitanje da li  je akcenat na jelu ili neposlušnosti?

Eva nije poslušala savet Boga, a takođe ni Adam, dakle da li je veći greh jelo ili neposlušnost tj koji je ustvari to prekrđšen tj upražnjen

kad kažem savet ja sam Sv.pismo uvek shvatala kao jedno uputstvo za život,a ne kao narednu ili naređenje.

I mi deci koju volimo često kažemo, ne diraj to, ne bacaj ovo...pa mi ej nekako stalno ta ideja o neposlušnosti u glavi

ne zamerite

Проблем греха је проблем промашаја датог циља, који јесте обожење које је једино могуће ако си са Богом. Адам је заправо хтео да буде бог без Бога,  то ћеш и запазити кад будеш читала Постање (Змија- Сатана каже да поједу и биће као богови). Сигурно да је проблем у непослушности, условно речено,  јер је она одвела у промашај циља, у смрт, као немогућност живота вечног. Но, могао је Бог Адаму да опрости, да је Адам то тражио, али он уместо покајања кренуо са нападом на Бога, како је Он њему створио жену која га је преварила,а жена је окривила змију.

Ово је све условило да сва створена природа није више имала искреног господара Адама, те се и она окренула пропасти и враћању у небиће и бесмисао. Зато Бог шаље свога Сина, који се слободно  рађа од слободне Богородице и постаје Нови Адам и као безгрешан и као човек, враћа свету смисао и приводи га животу вечном, тј приводи га Богу Оцу. Зато су сву у Христу нова твар, јер старо прође и гле све ново постаде.

Ово је нешто кратко о овом проблему.
« Последња измена: 29. Мај , 2009, 09:00:34 свештеник Иван Цветковић » Сачувана
о Аца
Свештено лице
Ту је, мало гледа-мало пише
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 100

« Одговор #4 послато: 29. Мај , 2009, 06:54:16 »

Наравно , идеја о свештеницима на нету је одлична и ја се са тиме слажем и ево своју немоћ стављам на располагање. Вољан сам по Божијем благослову помоћи Вашем трудољубљу и бити део овога добра у виду пројекта који сте започели. С'поштовањем и Христовом љубављу свештеник Александар Нишевић из Перлеза.
Сачувана
свештеник Иван Цветковић
Гост
« Одговор #5 послато: 29. Мај , 2009, 08:59:09 »

Драги Оче, пошаљи ми Твоју биографију на мој мејл urednik@svetijakov.org , заједно са  Твојом слику, те ћу Те одмах поставити у подфоруму Питатје. Драго ми је, као и свим осталим члановима и модераторима, што си део овог пројекта. Благослови и помјани.
Сачувана
O.Ugrin
АДМИНИСТРАТОР
Наш човек
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 967

Будите строги према себи а благи према другима

« Одговор #6 послато: 29. Мај , 2009, 15:15:31 »

Evo probnog balona, da tako kazem, ne bih li video da li se, i kako se, vidim. Dacu odgovor Mariji, ne iz razloga sto o. Ivan nije bio celovit vec jer je to jedino pitanje.
Elem, problem pada je ontolosko-egizstencijalni a ne eticki. Adam tu izabira da iz vlastitih sila crpi mogucnost postojanja, dakle - iskljucivo iz odnosa sa materijom (jedenje ploda), dok odnos sa Bogom, kao taj impuls zivota, odbacuje. Tada se smrt aktuelizovala kao prirodni sled okolnosti jer sve sto ima pocetak ima i kraj i upravo tu lezi ta egzistencijalna bitnost zajednice sa Bogom - jer njome prevazialzimo prirodnu datost otvarajuci se licnosnom zajednicarenju. Dakle, pervazilazimo ono nase smrtno STA-COVEK definisuci se odnosom u ono vanvremeno KO-UGRIN,MARIJA, na taj nacin ostvarujuci odnos licem k licu i besmrtnost kao sopstvenu realnost odabira DA-AMIN, zajednici sa Bogom.
Pozdrav, Ugrin
Сачувана

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова,
који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Литургији!
Цена: 770,оо дин (+ ПТТ) Одобравамо и попуст на веће количине.
www.liturgija.net  или  +381 (0)63 839 6761
AlefShin
Инвентар форума
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 3.807

« Одговор #7 послато: 29. Мај , 2009, 15:26:07 »

Добри дошли оци и Христос посреди нас!
Сачувана

Лазарица
мисионар
Инвентар форума
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #8 послато: 29. Мај , 2009, 16:36:32 »

Kaže se da je prvi greh upravo greh o postu, tj o jelu, no stalno me kopka pitanje da li  je akcenat na jelu ili neposlušnosti?

ne zamerite

Проблем греха је проблем промашаја датог циља, који јесте обожење које је једино могуће ако си са Богом. Адам је заправо хтео да буде бог без Бога,  то ћеш и запазити кад будеш читала Постање (Змија- Сатана каже да поједу и биће као богови). Сигурно да је проблем у непослушности, условно речено,  јер је она одвела у промашај циља, у смрт, као немогућност живота вечног. Но, могао је Бог Адаму да опрости, да је Адам то тражио, али он уместо покајања кренуо са нападом на Бога, како је Он њему створио жену која га је преварила,а жена је окривила змију.

Ово је све условило да сва створена природа није више имала искреног господара Адама, те се и она окренула пропасти и враћању у небиће и бесмисао. Зато Бог шаље свога Сина, који се слободно  рађа од слободне Богородице и постаје Нови Адам и као безгрешан и као човек, враћа свету смисао и приводи га животу вечном, тј приводи га Богу Оцу. Зато су сву у Христу нова твар, јер старо прође и гле све ново постаде.

Ово је нешто кратко о овом проблему.

Oče hvala pitah jer sam na jednom forumu banovana zbog jeresi jer napisah  nešto slično vašem odgovoru, sdamo možda drugim rečima.
lepo bi bilo otvoriti temu Adama i Eve i zašto i posle 2000 godina muškarci i dalje pokušavaju da dokažu da je  isključivo Eva kriva..

Eto, oduvek se rukovodih srcem i od srca se nadam da će ovaj forum biti upravo ono što hrišćanstvo znači, ljubav

'' ЈОШ ВАМ КАЖЕМ ЗАИСТА :
АКО СЕ ДВА ОД ВАС СЛОЖЕ НА ЗЕМЉИ
У ЧЕМУ МУ ДРАГО,
ЗА ШТО СЕ УЗМОЛЕ, ДАЋЕ ИМ ОТАЦ МОЈ
КОЈИ ЈЕ НА НЕБЕСИМА
ЈЕР ГДЕ СУ ДВА ИЛИ ТРИ
САБРАНИ У ИМЕ МОЈЕ
ОНДЕ САМ ЈА ( Господ Исус Христос ) МЕЂУ ЊИМА'' ( Мат. 18. 19-20 )
Сачувана

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.
Лазарица
мисионар
Инвентар форума
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #9 послато: 29. Мај , 2009, 16:39:02 »

Evo probnog balona, da tako kazem, ne bih li video da li se, i kako se, vidim. Dacu odgovor Mariji, ne iz razloga sto o. Ivan nije bio celovit vec jer je to jedino pitanje.
Elem, problem pada je ontolosko-egizstencijalni a ne eticki. Adam tu izabira da iz vlastitih sila crpi mogucnost postojanja, dakle - iskljucivo iz odnosa sa materijom (jedenje ploda), dok odnos sa Bogom, kao taj impuls zivota, odbacuje. Tada se smrt aktuelizovala kao prirodni sled okolnosti jer sve sto ima pocetak ima i kraj i upravo tu lezi ta egzistencijalna bitnost zajednice sa Bogom - jer njome prevazialzimo prirodnu datost otvarajuci se licnosnom zajednicarenju. Dakle, pervazilazimo ono nase smrtno STA-COVEK definisuci se odnosom u ono vanvremeno KO-UGRIN,MARIJA, na taj nacin ostvarujuci odnos licem k licu i besmrtnost kao sopstvenu realnost odabira DA-AMIN, zajednici sa Bogom.
Pozdrav, Ugrin

Hvala i vama oče Ugrine Smiley

što više odgovora to više znanja Smiley

još da nam znanje pređe u saznanje...a da tim činom ne postanemo gordi..i biće sve dobro

Сачувана

aleksandarkg
Очијука по темама
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 26

« Одговор #10 послато: 29. Мај , 2009, 19:36:36 »

Pomaze Bog braco i sestre!

Imao bih jedno pitanje. Pre nekoliko dana na kucnu adresu dobio sam neku dopisnicu u kojoj stoji da samo treba popuniti svoju adresu i dopisnicu vratiti pa vam oni posalju Novi zavet, besplatnu versku literaturu itd. A moj drug je dobio "katalog Sime Ralevica". Takodje besplatne knjige. U razgovoru sam spomenuo to trecem drugu koji je rekao da je verovatno rec o nekoj sekti jer SPC ne praktikuje tako od kuce do kuce i besplatno da deli literaturu, a ja bih sada da cujem vase misljenje. Hvala unapred! Ostavicu i linkove tih udruzenje ili kako vec.

http://evandjelje.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
http://www.duhovnabiblioteka.rs/
Сачувана
Pieta
Интересује се
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 282

« Одговор #11 послато: 29. Мај , 2009, 20:26:48 »

Pomaze Bog braco i sestre!

Imao bih jedno pitanje. Pre nekoliko dana na kucnu adresu dobio sam neku dopisnicu u kojoj stoji da samo treba popuniti svoju adresu i dopisnicu vratiti pa vam oni posalju Novi zavet, besplatnu versku literaturu itd. A moj drug je dobio "katalog Sime Ralevica". Takodje besplatne knjige. U razgovoru sam spomenuo to trecem drugu koji je rekao da je verovatno rec o nekoj sekti jer SPC ne praktikuje tako od kuce do kuce i besplatno da deli literaturu, a ja bih sada da cujem vase misljenje. Hvala unapred! Ostavicu i linkove tih udruzenje ili kako vec.

http://evandjelje.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
http://www.duhovnabiblioteka.rs/

Koliko sam ja upoznata ovo je prepoznatljiv nacin rada adventista. Sve sto je pod pokroviteljstvom SPC, to je uvek jasno naglaseno, tako da nije tesko zakljuciti od koga sta potice. Pogledala sam site-ove linkova koje si postavio i defintivno mislim da se radi o adventistima, posebno sto nih jako puno ima u Vojvodini a koliko sam videla, kao centar distribucije ove literature je naveden Vrsac.
Сачувана

Вкусите и видите јако благ Господ....
свештеник Иван Цветковић
Гост
« Одговор #12 послато: 29. Мај , 2009, 20:49:55 »

Ови који имају Симу Релевића јесу баптисти ("крштени"). Иначе, сам Сима јесте родом из Пећи и доживео је "пробуђење" када му се у сну "јавио" Господ и рекао: "Симо, сруши стару кућу и сазидај нову". Он је тада "схватио" да мора променити веру и сагради баптистичку  "цркву". Њих има око 3000 хиљаде у Србији и Црној Гори.

Ови други су нека од протестантских секти, с обзиром да у литератури имају књигу Вилхема Буша, пастора из града Есена (читао сам кад сам се бавио апологетиком његову књигу Исус-наша судбина), и одавно су активни, те није чудо да су само у Крагујевцу поделили 16,000 књига пред Васкрс. Иначе, кроз своје програме гледају да маловерне и плашљиве застраше страшном сликом која се дешава у свету и да их придобију за себе. Наравно, нико не каже да су ти људи лоши и да имају лоше намере, али су прелешћени и нису Црква, а ко није у Цркви њему нема спасења, јер негира благодат Светога Духа у Цркви коју је сам Христос установио, па ето они су позвани да направе нешто боље од Христа не би ли спасли свет.
« Последња измена: 29. Мај , 2009, 20:53:40 свештеник Иван Цветковић » Сачувана
Лазарица
мисионар
Инвентар форума
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #13 послато: 31. Мај , 2009, 22:37:19 »

26) Prema recima apostola Pavla, zena se spasava radjanjem. Zasto je onda potrebna molitva za ociscenje 40 dana posle porodjaja? Zakljucuje se da najpre zena moli dete od Boga, a zatim po njegovom rodjenju ne moze da udje u Crkvu.Zar to nije protivurecno?

19.10.2000

Draga Marija!

Molitva za ociscenje je potrebna zbog toga sto je radjanje dece (koje je samo po sebi dobro i spasonosno delo) u zemaljskom zivotu izopacenom grehom povezano sa plotskom pohotom, telesnom necistotom, krvlju, stradanjem.

S ljubavlju u Hristu,

Prot. Satov

sad ja imam pitanje , nije žena sama učestvovala u plotskoj pohoti već i muškarac, da li postoji neka molitva za očišćenje muškaraca ili oni nisu, pa sad grubo je reći krivi, ali saučesnici

i kad smo već kod ovoga jedno slično pitanje, neki sveštenici kažu da ej zabranjeno da žena dok ima ciklus ulazi u crkvu, drugi kažu da može
Сачувана

Милан Меденица ака Меда Брутал :)
АДМИНИСТРАТОР
Инвентар форума
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 14.201

Господе, молим те, дај ми уши да чујем !

« Одговор #14 послато: 01. Јун , 2009, 04:52:54 »

da se nadovezem ...
ili da celiva ikone ili da prilazi da celiva ruku svesteniku ili monahu ?
Сачувана

Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ-Свети Никодим Светогорац и Свети Макарије Коринтски
http://www.4shared.com/document/OsXvnVgV/Dusekorisna_knjiga_O_CESTOM_PR.html

Кољивари http://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6097.0.html
AlefShin
Инвентар форума
*
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #15 послато: 01. Јун , 2009, 09:32:53 »

sad ja imam pitanje , nije žena sama učestvovala u plotskoj pohoti već i muškarac, da li postoji neka molitva za očišćenje muškaraca ili oni nisu, pa sad grubo je reći krivi, ali saučesnici

i kad smo već kod ovoga jedno slično pitanje, neki sveštenici kažu da ej zabranjeno da žena dok ima ciklus ulazi u crkvu, drugi kažu da može

Поменута заповест црпи свој извор из Старог Завета( 3 Мојс 12 гл.), са тиме да у Новом Завету добија и нову димензију. Нпр., онда је било обрезање 8. дана по рођењу, сада се истог тог 8. дана врши молитва за знаменовање детета и оно добија црквено име, како и пише у требнику( за оне који не знају, књига са молитвама које свештеник чита). Онда су се 40-тог дана навршавали дани очишћења што је испоштовала и сама Пресвета Богородица( Лука 2.глава), а сада се врши обред уцрковљења за дете и уједно молитва за мајку.
Када су мушкарци у питању сећам се да у Старом Завету постоји обред очишћења после полуције, а жене треба да имају у виду да су сви ови обреди скопчани са одређеним молитвама( којих никад, јел`те, доста) и да их је у потпуности испоштовала и сама Пресвета Богородица.
Што се циклуса тиче, канони изричито говоре да се жена тада не причешћује, али улазак у цркву јој је, колико знам, дозвољен тада и може да целива иконе и да тражи благослов.
« Последња измена: 01. Јун , 2009, 10:02:01 Alefshin » Сачувана

Лазарица
мисионар
Инвентар форума
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #16 послато: 01. Јун , 2009, 09:42:11 »

Поменута заповест црпи свој извор из Старог Завета( 3 Мојс 12 гл.), са тиме да у Новом Завету добија и нову димензију. Нпр., онда је било обрезање 8. дана по рођењу, сада се истог тог 8. дана врши молитва за знаменовање детета и оно добија црквено име, како и пише у требнику( заоне који не знају, књига са молитвама које свештеник чита). Онда су се 40-тог дана навршавали дани очишћења што је испоштовала и сама Пресвета Богородица( Лука 2.глава), а сада се врши обред уцрковљења за дете и уједно молитва за мајку.
Када су мушкарци у питању сећам се да у Старом Завету постоји обред очишћења после полуције, а жене треба да имају у виду да су сви ови обреди скопчани са одређеним молитвама( којих никад, јел`те, доста) и да их је у потпуности испоштовала и сама Пресвета Богородица.
Што се циклуса тиче, канони изричито говоре да се жена тада не причешћује, али улазак у цркву јој је, колико знам, дозвољен тада и може да целива иконе и да тражи благослов.

Hvala oče, odgovor na drugo pitanje mi je važniji od prvog..sećam se kako je porodica mog pokojnog supruga bila zatečena ( moji nikada nisu slavili slavu za razliku od njih) kada sam rekla da neko ode po znamenje u crkvu za mog sina, nisu čak ni znali šta je to

i iskoristiću još jedno pitanje

...Da li majka može odmah po porođaju, pod uslovom da je krštena, da "krsti" svoje dete u starhu da mu se nešto ne desi pa da nekršten ode pred Gospoda

negde sam davno čitala da u nemogućnosti  da se dođe do sveštenog lica to može učiniti neka krštena osoba
Сачувана

AlefShin
Инвентар форума
*
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #17 послато: 01. Јун , 2009, 10:01:38 »

i iskoristiću još jedno pitanje

...Da li majka može odmah po porođaju, pod uslovom da je krštena, da "krsti" svoje dete u starhu da mu se nešto ne desi pa da nekršten ode pred Gospoda

negde sam davno čitala da u nemogućnosti  da se dođe do sveštenog lica to može učiniti neka krštena osoba

Да, у изузетним околностима( даљина најближег свештеника, а евидентно је да је новорођенче на ивици смрти) родитељ је штавише дужан да обави крштење детета да се не би упокојило непросвећено.
Сачувана

aleksandarkg
Очијука по темама
*
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #18 послато: 01. Јун , 2009, 10:52:52 »

Морам несто да поделим са вама. Имам једну дилему, уствари то је више размишљање о нечему што ми се догодило и што срећем врло често. Па ћете ме ви можда просветлити у мом погрешном тумачењу и разумевању наше вере и незнању или ћете потврдити да сам на правом путу.

Покушаћу да објасним што једноставније могу, па вас молим да не узмете за зло ако је негде можда сувише искарикирано или превише једноставним речима објашњено. Све је то у циљу да ме разумете што боље.

Примећујем да многи људи не разумеју веру као веру, као душевно стање, као наш однос према Богу, да је Бог једна идеја о добром и о светом, једно душевно осведочење, и да је Бог творац и регулатор живота, без којег се не даје разумети ни свет ни живот. Већ веру и однос према Богу тумаче: како нешто "ваља" или "не ваља", као неко "бајање" или нека "магија". Јер ако нешто не урадимо онако како смо чули од ко зна кога (а што свакако нисмо прочитали у верским књигама или чули од свештених лица) Бог све види и одмах ће нас ударити својим бичем или бацити неку клетву на нас па ће нам нешто лоше у животу ићи.

Пре неколико дана сам посетио манастир Жичу. Самном су били мој пријатељ, његова супруга и сестрић тог мог пријатеља. Нећу вас давити мојим духовним доживљајем тог места, о мојим осећањима која сам имао, били су предивни и посебни....да не скрећемо са теме. Манастир нуди духовну, верску литературу, разне сувенире итд. Па смо и ми пре одласка одлучили да купимо по нешто. Сви су желели да купе бројанице па и ја, али сам на крају одустао. Зашто? Па изгледа да ја то не умем да урадим. Наиме, када смо решили да купимо бројанице, међу тим мојим пријатељима је дошло до благе расправе о томе како: бројанице "не смеју" да се купују за себе, мора неко да ти их купи, па је један од проблема био да ли се бројанице носе на левој или десној руци, па да опет "не ваља" да се носи једна бројаница него мора да се на руци имају три....А онда сам се ја у том тренутку осетио тако, не знам како да објасним, некултурним, неверујућим, необразованим верски, духовно недостојним вере, можда чак и тог места....У тој расправи нисам учествовао јер ето нисам довољно упућен а и сматрао сам да то ипак није место, а опет сам обнављао у глави шта сам научио о бројаницама, шта су оне, шта представљају и чему служе, а на крају и то поново код куће проверио. Ал нигде не нађох "шта ваља, шта не ваља и како ће Бог да ме казни ако супротно урадим". И док су они куповали бројанице једни другима и стављали их једни другима на руку, ја сам се повукао, посветио молитви, купио молитвеник и још неке сувенире али не и бројаницу.

Мислим да одговоре о томе шта "ваља" а шта "не ваља" можемо наћи у Божијим заповестима, у седам смртних грехова, светом писму... А не да тумачимо ми како не треба.

Е, сада бих ја да чујем ваше мишљење о овоме што написах. Можда се бројанице тако и купују, али ћете се бар сложити да много народа веру и однос према Богу тумачи онако како горе спочетка објасних.

Волео бих да чујем што више коментара.
« Последња измена: 01. Јун , 2009, 16:56:39 aleksandarkg » Сачувана
Лазарица
мисионар
Инвентар форума
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #19 послато: 01. Јун , 2009, 12:11:02 »

oh upravo sam razmišljala o temi Ko je za vas BOG i kako vi vidite(zamišljate) Boga, temu koju sam ejdnom davno otvorila u jednom klubu i koja nam je svima mnogo pomogla
Сачувана

nikolastojanoviccuprija
Гост
« Одговор #20 послато: 01. Јун , 2009, 19:17:30 »

Draga Lazarice zanimljivo je tvoje pitanje!Ali Gospoda BOGA nebi trebali da zamisljamo jer je Gospod Neizreciv,Nedokuciv,Sveobuhvatan i Sveprisutan!BOG je u srcu nasem i svuda oko nas i u svakom od nas!Jedino lice Trojednoga Boga koje je radi nas i nasega spasenja sisao s Nebesa je lice Sina Bozijeg Isusa Hristosa a Lik Njegov imamo na Svetim Ikonama!Niko nece dodji k Ocu do kroza me! I to nam je dovoljno!
Veliki je BOG da bi se jednom mislju mogao obuhvatiti!
Velika su Gospode dela tvoja i nema reci koja moze da opeva sva cudesa Tvoja!
Сачувана
Лазарица
мисионар
Инвентар форума
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #21 послато: 01. Јун , 2009, 19:36:12 »

Ja msilim da treba Smiley

Једва да смо мало залечили ране и да се смирила хајка атеизма, а на наш народ и на православље, годинама уназад, присутни су нови походи у виду секти, јереси, демонологије, нови бесомучни атаци на овај народ. А народ ко народ. Ни пре није био довољно упућен у црквеност, духовно разоружан нашао се на нишану нових ловаца људских душа. У овом таласу најезде проповедника и пророка, наш се човек нашао у вртлогу духовне збуњености. Гуши се и дави у реци обмана и трикова и био би тежak злочин не пружити му руку. Добро би било сваког дављеника извадити из вира преваре, поставити га на обалу смисла живота и показати му пут спасења.

Редакција

Светоархангелског

Балговесника

kako ćemo ih ( ne ja ja nisam kometentna za to) izvesti na pravi put ako im ruku ne pružimo, ako im ne objasnimo, ako u rečima imamo Ljubav ali je na delima nemamo

niko se naučen nije rodio

i tema je otvorena  Smiley a pitanje Ko je  Bog8 mada se često pogrešno postavlja kao šta je BOg) je ejdno od najčešćih pitanja koje nevernici postavljaju ..
Сачувана

Лазарица
мисионар
Инвентар форума
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #22 послато: 01. Јун , 2009, 19:40:15 »

qq sve sam teme izmešala još će me optužiti da spamujem  :Smiley

Boga je teško spoznati,ali to ne znači da ga nema,već je to znak njegovog veličanstva,a naše slabosti.Bog je kao čista voda koju bi htijeli da popijemo,a ne možete čistu vodu naliti u prljav sud,pa onda suditi o njenoj čistoći.'

'Poznati Boga moguće je samo u sebi.
Dok ga ne nađeš u sebi, nećeš ga naći
nigde. Nema Boga za onoga ko ne zna
da ga nosi u sebi.

A kako će ga pronaći ako nema ko da im pomogne ?
Сачувана

nikolastojanoviccuprija
Гост
« Одговор #23 послато: 01. Јун , 2009, 19:50:14 »

Postavio je Alefshin video od vladike Ignatija - Ontologija i etika ,,nadam se da ce te tamo naci neke od trazenih odgovora
Сачувана
aleksandarkg
Очијука по темама
*
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #24 послато: 01. Јун , 2009, 20:32:32 »

meni niko ne odgovori....
Сачувана
Странице: [1] 2 3 ... 52   Иди горе
  Штампај  

Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Српски превод: Јован Турањанин
Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!
Страница је направљена за 0.453 секунди са 21 упита.