|
Izida
Гост
|
 |
« послато: 01. Децембар , 2009, 00:24:08 » |
|
Braco i sestre,posecujete li video klubove?Jeste li zadovoljni cenom,uslugom i izborom filmova?
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
Izida
Гост
|
 |
« Одговор #1 послато: 01. Децембар , 2009, 00:25:56 » |
|
Koristim priliku da vam preporucim od srca jedan mnogo dobar DVD klub sa tradicijom. http://www.oskar.co.rs/
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
oskar
Тек дошaо/ла
Ван мреже
Поруке: 19
|
 |
« Одговор #2 послато: 05. Децембар , 2009, 20:02:30 » |
|
DVD klub OSKAR se zahvaljuje na postavljanju ove teme. Potrudićemo se da sa naše strane da redovno obaveštavamo o najnovijim DVD izdanjima.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
Izida
Гост
|
 |
« Одговор #3 послато: 05. Децембар , 2009, 20:05:44 » |
|
Pomaze Bog,brate Oskare!Dobrodosao u forum!  Nema na cemu!Zadovoljstvo je moje! Svrati malo na kaficu i zurku u Zenski kutak! 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
oskar
Тек дошaо/ла
Ван мреже
|
 |
« Одговор #4 послато: 05. Децембар , 2009, 20:10:29 » |
|
DVD izdanja koja su se pojavila ove nedelje: TRANSFORMERSI 2, ČUDOVIŠTA PROTIV VANZEMALJACA, MOJ KRVAVI DAN ZALJUBLJENIH, SURFER BRATE, ČITAČ (DOBITNIK OSKARA), STRANCI, HARI POTER I POLUKRVNI PRINC, GRAN TORINO. ČETIRI BOŽIĆA, SVE MOJE BIVŠE, PONOVO 17, MILK (DOBITNIK OSKARA)
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
Izida
Гост
|
 |
« Одговор #5 послато: 05. Децембар , 2009, 23:57:39 » |
|
Oskare,ima li kod vas izdanja filmova sa religijskim motivima?Bi li ti mogao da nam preporicis neki?
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
oskar
Тек дошaо/ла
Ван мреже
|
 |
« Одговор #6 послато: 06. Децембар , 2009, 10:12:48 » |
|
U ponudi na našem tržištu uglavnom su zastupljeni filmovi obrađuju, na direktan ili indirektan način, teme iz katoličkog sveta. Među njima su i dela koja su zaslužila značajno mesto u filmskoj istoriji kao ISUS IZ NAZARETA (režija Franco Zefirelli), POSLEDNJE HRISTOVO ISKUŠENJE (Martin Scorsese), DESET BOŽJIH ZAPOVESTI (Cecil B. DeMille), STRADANJE ISUSOVO (Mel Gibson).
Od novijih filmova koji prepližu religiju i svet pomenuo bih DA VINČIJEV KOD, ANĐELI I DEMONI I KONSTANTIN.
O religijskim temama u domažim filmovima pisaću nešto kasnije.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
vinston
Наш човек
Ван мреже
Поруке: 682
|
 |
« Одговор #7 послато: 06. Децембар , 2009, 18:30:47 » |
|
Zashto troshiri pare da video klubove, kada sve to mozete naci na internetu :D
|
|
|
|
|
Сачувана
|
Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!
|
|
|
свештеник Иван
САЈТ АДМИНИСТРАТОР
Инвентар форума
Ван мреже
Поруке: 6.416
Пошто сам ја организатор овога скуууупаа...
|
 |
« Одговор #8 послато: 06. Децембар , 2009, 18:40:29 » |
|
Зато што су у видео-клубовима оригинали? 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
Посетите највећи каталог православних ресурса, клик на 
|
|
|
vinston
Наш човек
Ван мреже
|
 |
« Одговор #9 послато: 06. Децембар , 2009, 21:06:10 » |
|
Зато што су у видео-клубовима оригинали?   Dobra fora;)
|
|
|
|
|
Сачувана
|
Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!
|
|
|
свештеник Иван
САЈТ АДМИНИСТРАТОР
Инвентар форума
Ван мреже
|
 |
« Одговор #10 послато: 06. Децембар , 2009, 21:18:03 » |
|
Зато што су у видео-клубовима оригинали?   Dobra fora;) Ја баш имам доста огриналних филмова, чак све филмове које баш волим, имам у оргиналу. Мада користим и нет. Шта ћу, нико није савршен. 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
ssimke
Интересује се
Ван мреже
Поруке: 308
|
 |
« Одговор #11 послато: 06. Децембар , 2009, 21:29:37 » |
|
ajd molim vas vi koji posjecujete video klubove raspitajte se da li imaju starijih filmova. ja imam dosta filmova ali trazim jedan film, neznam da li je turski ili indijski, film je iz sedamdesetih godina. film se zove placem srno moja. trazio sam na netu, ali ga nema. ovde u mom gradicu je mali video klub i samo imaju novija izdanja.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
свештеник Иван
САЈТ АДМИНИСТРАТОР
Инвентар форума
Ван мреже
|
 |
« Одговор #12 послато: 06. Децембар , 2009, 21:34:43 » |
|
ajd molim vas vi koji posjecujete video klubove raspitajte se da li imaju starijih filmova. ja imam dosta filmova ali trazim jedan film, neznam da li je turski ili indijski, film je iz sedamdesetih godina. film se zove placem srno moja. trazio sam na netu, ali ga nema. ovde u mom gradicu je mali video klub i samo imaju novija izdanja.
Оскар мора то да има 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
oskar
Тек дошaо/ла
Ван мреже
|
 |
« Одговор #13 послато: 06. Децембар , 2009, 22:26:14 » |
|
DVD klub OSKAR je jedini u Srbiji koji ne poseduje ni jedan piratski snimak filma. Svi filmovi su na originalnim, legalnim izdanjima ovlašćenih distributerskih kuća.
Činjenica je da smo poznati i po tome što posedujemo filmove nastale u periodu od 1932. pa sve do 2009. godine. Smatramo da DVD klub mora da bude mesto gde ljubitelji filma mogu uživati u istinskim remekdelima sedme umetnosti kao i u najnovijim hitovima.
Nažalost ovlašćeni distributeri za našu zemlju, često nemaju sluha za uvoz istinskih remekdela iz ranijih decenija, pogotovo kad je u pitanju neamerička kinematografija.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
ssimke
Интересује се
Ван мреже
Поруке: 308
|
 |
« Одговор #14 послато: 06. Децембар , 2009, 22:31:49 » |
|
oskar ajd molim te proveri da li imaju film placem srno moja. ako imaju starije filmove imaju ovaj sigurno.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
oskar
Тек дошaо/ла
Ван мреже
|
 |
« Одговор #15 послато: 06. Децембар , 2009, 22:38:16 » |
|
Odgovor Vinstonu:
Internet je svetska realnost. Ali ne znači da je i kvalitet u svakom pogledu. Kao primer: Ja ću pre uživati i pamtiti izlazak u dobar restoran jednom mesečno nego 5 odlazaka do kioska sa pljeskavicama. Ispred kioska zadovoljavam samo osnovne potrebe.
Tako je i sa filmovima. U današnje tehnološko vreme, pored DVD tehnologije, 5.1 ozvučenja, filmova sa nebrojeno titlova, izbačenih scena, produženih i režiserskih izdanja, alternativnih početaka i završetaka, scena sa snimanja, gledanje filmova skinutih sa interneta u DIVX formatu, sa amaterskim i nakaradnim prevodima, snimaka skinutih krišom kamerom u nekom bioskopu sa žamorom publike, predstavlja isto ono što sam rekao za restoran i kiosk.
Kad ćemo naučiti da treba uživati svim čulima, makar i u ograničenoj količini.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
oskar
Тек дошaо/ла
Ван мреже
|
 |
« Одговор #16 послато: 06. Децембар , 2009, 22:45:31 » |
|
Odgovor za SSIMKE:
Nažalost film koji tražiš spada u ona dela koja sam pomenuo kad su u pitanju sluh i interes ovlašćenih distributera. Ja posedujem spisak od preko 200 filmova koje željno očekujem da se pojave na našem tržištu. Od svih njih u poslednje dve godine pojavilo se nekih desetak naslova kao što su: Krstarica Potemkin, Diplomac, Rašomon, Kradljivci bicikala ...
Indijska kinematografija je za sada totalno nezanimljiva za naše distributere. Čak ni uspeh filma MILIONER IZ BLATA nije ništa promenio. Ali zato filmova koji nemaju ničeg ni umetničkog pa ni komercijalnog u sebi ima po 99 dinara na tone. To je klasičan dokaz da je bitno samo nabaviti za male pare bilo kakav naslov i prodati ga što većem broju neupućenih ljudi koji će lako prežaliti što su dali 99 dinara za obično smeće.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
vinston
Наш човек
Ван мреже
|
 |
« Одговор #17 послато: 07. Децембар , 2009, 11:22:30 » |
|
Odgovor Vinstonu:
Internet je svetska realnost. Ali ne znači da je i kvalitet u svakom pogledu. Kao primer: Ja ću pre uživati i pamtiti izlazak u dobar restoran jednom mesečno nego 5 odlazaka do kioska sa pljeskavicama. Ispred kioska zadovoljavam samo osnovne potrebe.
Tako je i sa filmovima. U današnje tehnološko vreme, pored DVD tehnologije, 5.1 ozvučenja, filmova sa nebrojeno titlova, izbačenih scena, produženih i režiserskih izdanja, alternativnih početaka i završetaka, scena sa snimanja, gledanje filmova skinutih sa interneta u DIVX formatu, sa amaterskim i nakaradnim prevodima, snimaka skinutih krišom kamerom u nekom bioskopu sa žamorom publike, predstavlja isto ono što sam rekao za restoran i kiosk.
Kad ćemo naučiti da treba uživati svim čulima, makar i u ograničenoj količini.
Donekle se slazem sa tobom. Ali, neke filmove na zalost ne mogu da nadjem u DVD formatu, pa stoga moram da skinem divx koji je snimljen sa tv-a. Kada trazim neke filmove koje nigde ne mogu da pronadjem, kazem daj shta dash. Nije toliko bitan kvalitet same slike koliko kvalitet onoga shto gledash  Kameru skinem samo kada neshto ne mogu da izdrzim da ne gledam. Inache krenuo sam HD i Blue ray diskove da skidam, tako da mogu da uzivam u neverovatnom snimku, koji ne moze da se poredi sa DVD-em, jer je mnogo bolji. A kada skidam filmove, skidam sa zalepljenim engleskim titlom, koji je ubachen na disk. A veruj mi da i ti titlovi koji se nalaze na tim takozvanim originalima, nije nihsta bajniji od onih koje mozesh naci na netu. Sve je to relativno.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Милан Меденица ака Меда Брутал :)
АДМИНИСТРАТОР
Инвентар форума
Ван мреже
Поруке: 14.073
Господе, молим те, дај ми уши да чујем !
|
 |
« Одговор #18 послато: 07. Децембар , 2009, 11:29:07 » |
|
оскаре јел имате филм Chariots od Fire?
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
oskar
Тек дошaо/ла
Ван мреже
|
 |
« Одговор #19 послато: 07. Децембар , 2009, 20:32:10 » |
|
оскаре јел имате филм Chariots od Fire?
Svakako. To mi je jedan od omiljenih filmova. Dobitnik 4 Oskara. Fantastična muzika Vangelisa.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
oskar
Тек дошaо/ла
Ван мреже
|
 |
« Одговор #20 послато: 07. Децембар , 2009, 20:43:25 » |
|
Donekle se slazem sa tobom. Ali, neke filmove na zalost ne mogu da nadjem u DVD formatu, pa stoga moram da skinem divx koji je snimljen sa tv-a. Kada trazim neke filmove koje nigde ne mogu da pronadjem, kazem daj shta dash. Nije toliko bitan kvalitet same slike koliko kvalitet onoga shto gledash  Kameru skinem samo kada neshto ne mogu da izdrzim da ne gledam. Inache krenuo sam HD i Blue ray diskove da skidam, tako da mogu da uzivam u neverovatnom snimku, koji ne moze da se poredi sa DVD-em, jer je mnogo bolji. A kada skidam filmove, skidam sa zalepljenim engleskim titlom, koji je ubachen na disk. A veruj mi da i ti titlovi koji se nalaze na tim takozvanim originalima, nije nihsta bajniji od onih koje mozesh naci na netu. Sve je to relativno. Ono što sam pisao bilo je upućeno širokim masama. Svako pravilo ima izuzetak. Ti spadaš u one malobrojne koji traže ono čega nema na legalnom tržištu i imaš dovoljno znanja da u filmu uživaš koristeći engleski titl. Većina onih koji skidaju filmove sa Neta su školski znalci engleskog jezika i po samom njihovom priznanju uspevaju da razumeju film, odnosno uspevaju da shvate suštinu radnje. Kada sam pisao o titlovima na originalima, nisam mislio na nakaradne prevode nazovi izdavača koji puštaju filmove uglavnom na trafikama ili ih dele uz "hleb i mleko". Mislio sam na zastupnike firmi Sony, Paramount, 20th Century, Warner i još nekih koji prevode rade sa dobijenih dijalog knjiga. Priča o Blue-ray i HD zahteva malo više vremena. Ako želiš možemo i o tome da nastavimo diskusiju.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
deda
Модератор
Дуго је са нама
Ван мреже
Поруке: 1.252
|
 |
« Одговор #21 послато: 07. Децембар , 2009, 23:40:40 » |
|
Што се тиче квалитета снимка, значи нема шансе да гледам неки фуш. Макар то био филм који сам тражио годинама, буквално. И ако га нађем у неком биоскопском формату..нема шансе да га гледам. Ни под којим условима. Јер волим да уживам. Сад, немам ја кући неки кућни биоскоп, иако бих волео али то је што је. Наравно да скидам са нета филмове али, наравно, мана је то што не знаш какав тачно квалитет скидаш. Немам конфигурацију за фул хд (али је управо моја девојка данас купила комп који подржава фул хд). Што се титла тиче, тражим пре свега српски. Знам енглески али не баш толико толико да могу сваку реч да разумем. И титл скидам са нета.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
oskar
Тек дошaо/ла
Ван мреже
|
 |
« Одговор #22 послато: 08. Децембар , 2009, 00:49:20 » |
|
Za mene je kvalitet snimka i zvuka prvenstvena stvar. Kad je u pitanju slika, odavno sam prestao da se smaram bioskopskim snimcima. Nemam više živaca za to.
Kad sam kupio 5.1 ozvučenje nisam mogao da verujem kolika je to razlika u gledanju filma. Prvi film koji sam odgledao sa ozvučenjem bio je Spašavanje redova Rajana. Početnu scenu iskrcavanja sam vraćao 5-6 puta i oduševljavao se svim onim zvucima koje do tada nisam čuo. Posle toga sam pogledao Groznicu subotom uveče i prvi put čuo kako se čuju potpetice dok John Travolta hoda ulicom sa kantom boje.
Jednostavno zvuk i slika su neophodni preduslov za pravo uživanje u filmu.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Милан Меденица ака Меда Брутал :)
АДМИНИСТРАТОР
Инвентар форума
Ван мреже
Поруке: 14.073
Господе, молим те, дај ми уши да чујем !
|
 |
« Одговор #23 послато: 08. Децембар , 2009, 03:39:06 » |
|
ја сам баш из тога разлога себи купио 23 инча монитор и 5.1 систем, после тога сам престао да гледам рипове и све испод 1080 пиксела вертикале. разлика је драстична. купио сам и слушке опасне да могу ноћу да слушам музику, толико звукова који се сад тек чују, ко разлика између нормалке касете и цедеа.
јес мало смор док не изађу неки нови филмови у хаде формату, ал има толико старих филмова које нисам лепо ни дуго погледао.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
oskar
Тек дошaо/ла
Ван мреже
|
 |
« Одговор #24 послато: 08. Децембар , 2009, 22:06:30 » |
|
Uopšte ne kasnimo za svetom. Filmovi kod nas izlaze paralelno sa legalnim izdanjima u svetu. Čak su se neki filmovi prvo pojavili kod nas, pa onda u ostatku sveta. Kad i postoji zakašnjenje ono nije veće od mesec dana.
To što bismo mi da gledamo film za koji smo čuli da se tek snima, to je problem sa našim mentalitetom, odnosno željom da se hvalimo kako smo prvi videli neki film.
Ja sam čak u klubu imao situaciju da dođe čovek, ispriča mi sadržaj filma, čak pomene i Al Pacina i pita da li imam takav film. Na pitanje gde je čuo o tom filmu, odgovor je bio nigde, nego je sam smislio šta mu se gleda, pa ako je Al Pacino snimio neki takav film on bi rado pogledao.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|